Paven talte på Petersplassen

Paven holdt i dag sin tradisjonelle 2. juledagstale på Petersplassen i Vatikanet.

Video nsps_upload_2009_12_26_12_44_22_2345.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NETT-TV: Paven velsignere de oppmøtte i regnværet på Peterplassen. (Klikk på bildet for å se video).

En tilsynelatende rolig og uskadet pave Benedict XVI strakte sine hender ut over folkemassen i regnværet på Petersplassen og velsignet dem.

Før midnattsmessen på julaften ble paven angrepet av en person på vei inn i kirken. Den 82 år gamle paven virket uskadd, og fortsatte rolig med messen uten å nevne hendelsen.

LES: Paven angrepet før midnattsmessen

Det skal ha vært samme person som forsølte å angripe paven i julen i fjor som kastet seg mot paven og fikk dratt ham i bakken.

LES: Paven angrepet av samme kvinne som i fjor

Også i går, 1. juledag, holdt paven en tale fra balkongen på Peterskirken.

Se angrepet på pave Benedikt:

Video nsps_upload_2009_12_25_16_12_26_2340.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt