Pave Frans: Donald Trump kan ikke kalle seg kristen

– Når den republikanske presidentkandidaten Donald Trump ønsker å bygge en mur mellom USA og Mexico for å holde innvandrere unna, kan han ikke kalle seg kristen, sier pave Frans. Donald Trump kaller utsagnet for «skammelig».

Pave Frans snakker til pressen om bord i paveflyet. Paven har nylig vært på besøk i Mexico, om kommenterte på veien hjem Donald Trumps planer om et grensegjerde mellom USA og landet. Trump svarer med å kalle pavens kommentar «skammelig».

ORDKRIG: Pave Frans snakker til pressen om bord i paveflyet. Paven har nylig vært på besøk i Mexico, om kommenterte på veien hjem Donald Trumps planer om et grensegjerde mellom USA og landet. Trump svarer med å kalle pavens kommentar «skammelig».

Pave Frans har de siste dagene vært i Mexico der han besøkte hovedsetet i Mexicos regjering.

På flyet på vei hjem til Roma, kritiserte han Trumps kampsak om å bygge en mur mot innvandrere langs USAs grense til Mexico.

– Alle og enhver, uansett hvem som ønsker å bygge murer og ikke broer, er ikke en kristen, sa pave Frans til journalister under turen sin tilbake fra Mexico torsdag.

Timer tidligere ledet han en bønn på grensen mellom de to landene for migranter som har mistet livet i forsøket på å komme seg til USA.

  • LES OGSÅ:

Artikkelen fortsetter under klippet.

– Hvis og når Vatikanet blir angrepet av IS, noe alle vet er IS's ultimate terrormål, kan jeg love dere at paven kunne ønsket og bedt til Gud om at Donald Trump var president, sa Donald Trump under en tale i South Carolina

– Trump: Skammelig å tvile på andres tro

Mangemilliardæren Trump, som kaller seg selv en «stolt kristen», ønsker å deportere nær 11 millioner innvandrere uten papirer, skriver BBC.

Som svar til paven under en direktesendt tale, sa Donald Trump at paven kom til å «ønske og be om at Trump er president dersom terrorgruppen IS skulle gå til angrep mot Vatikanet».

– Han sier negative ting om meg fordi den meksikanske regjeringen har overbevist ham om at Trump ikke er en bra fyr, sier Trump.

– Hvis og når Vatikanet blir angrepet av IS, noe alle vet er IS's ypperste trofé, kan jeg love dere at paven vil ønske seg og be til Gud for at Donald Trump var president, sa Donald Trump under en tale i South Carolina.

At en religiøs leder stiller spørsmålstegn ved en persons tro, sier han er «skammelig».

– Det er skammelig for en religiøs leder å sette spørsmålstegn ved en persons tro.

Denne uken gikk klippet av pave Frans som ble sint viralt. Han ble dratt over ende av en tilhenger.

Under Pavens besøk i Mexico ble de fremmøtte i overkant ivrige.

SISTE NYTT

Siste nytt