Påtalemyndigheten vurderer tiltale mot Harvey Weinstein

Etter lang tid med anklager om seksuell trakassering og vold mot kvinner har politiet i Beverly Hills i Los Angeles sendt to saker til etterforskning hos påtalemyndigheten i Los Angeles.

Harvey Weinstein

FLERE ANKLAGER: Anklagene mot Harvey Weinstein har resultert til at flere tusen kvinner nå står frem om voldtekt og overgrepshistorier.

Foto: Yann Coatsaliou / AFP

De to sakene som er sendt til påtalemyndigheten i Los Angeles er bare starten på en rekke saker som kan komme. Hittil har flere enn 30 kvinner anklaget filmmogulen for seksuell trakassering og vold.

Påtalemyndigheten i Los Angeles annonserte på tirsdag at de ser på to av anklagene, men ville ikke gå inn på detaljer i sakene.

– To av sakene har blitt gitt til oss av politiet i Beverly Hills, disse er under vurdering, sa talsperson for påtalemyndigheten, Grieg Riesling ifølge The Guardian.

Riesling sa også at påtalemyndigheten ser på fem andre saker der filmregissør James Toback er anklaget for å ha trakassert kvinner, inkludert Selma Blair og Julianne Moore.

Toback har nektet for at han har trakassert kvinner til Rolling Stone Magazine og Los Angeles Times, som rapporterte at mer enn 200 kvinner anklaget han for upassende oppførsel.

Påtalemyndigheten i Los Angeles har satt av et utvalg til å håndtere alle anklagene om seksuell trakassering i Hollywood.

En talsperson for Beverly Hills-politiet sier at de ikke går inn på detaljer før påtalemyndigheten har gjort en beslutning på om det blir tiltale.

Politiet i New York og London etterforsker også anklager mot Harvey Weinstein.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt