NRK Meny
Normal

Passasjerfly har styrtet i elv i Taiwan

BEIJING (NRK): En sjåfør på motorveien utenfor Taiwans hovedstad Taipai fanget de dramatiske bildene på film da et passasjerfly med 58 mennesker om bord styrtet i en elv. Flere personer er bekreftet omkommet.

Flyulykke i Taiwan

Det spekuleres i at årsaken til styrten kan være motorsvikt.

Sendte ut nødsignal

«Mayday, mayday Engine flameout», skal ha vært kapteinens siste melding til kontrolltårnet like før han forsøkte å snu flyet som var av typen ATR 72 tilbake mot rullebanen.

«Engine flameout» viser til motorsvikt som følge av at flammen i motorens forbrenningskammer slukner.

Piloten greide aldri å snu flyet, og overvåkingsbilder viser hvordan flyet la seg nesten 90 grader over til venstre, vingen sneier en motorveibro ved flyplassen, treffer også flere biler som totalvrakes, før flyet styrter i en liten elv, og der ligger vraket nå på det som later til å være grunt vann.

Nå er ferdskriveren funnet og taiwanske myndigheter vil starte en etterforskning av hva som gikk galt like etter avgang.

Flyvingen kuttet fronten av en drosje, og både drosjesjåføren og den kvinnelige passasjeren ble skadd, men tilstanden deres er stabil, ifølge The China Post.

Passasjerfly styrtet i elv

En forbipasserende bil filmet flyet i det styrtet.

Foto: Xinhua / SipaUSA

Ifølge Taiwanske myndigheter var 31 av passasjerene kinesiske turister, og alle var fra enten Fastlands-Kina eller fra Taiwan.

Redningsmannskaper er på stedet, som ligger tett ved den internasjonale flyplassen i Taipei, og det ifølge det kinesiske nyhetsnettstedet Sina så har 19 mennesker mistet livet, mens piloten fortsatt er blant de savnede.

27 passasjerer skal være sendt til sykehus, og tilstanden for 22 passasjerer er fortsatt uviss, en del av dem er fortsatt fanget i vraket, og det fryktes at tallet på omkomne kommer til å stige.

Fly styrter over motorvei utenfor Taipei

Video: Flyet kuttet fronten av en drosje da det styrtet i en bro like etter avgang.

Flere reddet

TV-bilder viser at redningsmannskaper i båter kjemper en desperat kamp å hente passasjerene ut av flyvraket. De forsøker å berge passasjerer med tau.

Passasjerene som ble reddet, ble satt i joller og kjørt inn til land. Samtlige ble fraktet til sykehus. Ulykken skjedde like før klokken 11.00 lokal tid, klokken 04.00 norsk tid.

Minst 47 mennesker mistet livet i en flyulykke i Penghu på Taiwan i fjor. Også da var det et innenriksfly fra flyselskapet Transasia.

Laster Twitter-innhold
Et passasjerfly med 57 mennesker om bord traff ei bru og styrtet i Keelung-elva rett utenfor Taiwans hovedstad Taipei.

Video: Trolig har ni mennesker mistet livet da et fly mistet kontrollen og styrtet like etter avgang i Taiwans hovedstad Taipei.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt