Hopp til innhold

300 savnet etter at ferje sank utenfor Sør-Korea

Rundt 300 personer er ikke gjort rede for etter at en ferje med over 460 personer sank utenfor Sør-Korea onsdag morgen, opplyser kystvakten i Sør-Korea. En stor redningsaksjon pågår nå.

300 savnet etter at ferje sank utenfor Sør-Korea

SE VIDEO: Passasjerferja Sewol sank onsdag morgen utenfor Sør-Korea. Flere fartøyer deltar i redningsaksjonen.

Kystvakten i Sør-Korea opplyser at minst 291 personer er savnet etter i ferjeulykken utenfor kysten. Det var 477 personer om bord da ferjen sank.

Fire personer er bekreftet omkommet etter ferjeforliset, melder nyhetsbyrået AFP. Blant de fire omkomne er det én student og et kvinnelig besetningsmedlem. Kystvakten frykter at flere av de savnede sitter fast inne i ferjen.

En tjenestemann er svært bekymret over at så mange er savnet. Han nådde fram til skipet bare én time etter at nødsignalet hadde gått.

– Skipet var nesten helt sunket da jeg nådde fram. Svært mange må ha blitt fanget inne i skipet, frykter tjenestemannen som ikke ville oppgi navnet sitt til AFP.

Ferjen var på vei fra Incheon på vestkysten til øya Jeju da den fikk problemer og var cirka 20 kilometer fra øya da den sank. Ferjen skal ha sunket i løpet av tre timer.

Flertallet av passasjerene om bord var skoleelever og lærere fra en videregående skole utenfor Seoul som skulle på skoletur til øya Jeju. Mange skoleelever og lærere skal være reddet, opplyser TV-stasjonen YTN og en ansatt ved en sørkoreansk skole som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Mer enn 80 fartøy og 18 fly deltar i søket etter overlevende i området.

Laster Twitter-innhold

Kraftig dunk

Bilder fra stedet viser redningsmannskaper som balanserte på det synkende skroget for å trekke passasjerer opp og ut av ferjevinduene.

Mange hoppet i sjøen fra skroget og flere ble reddet opp av vannet av nærliggende båter.

Mange spør seg nå hva som forårsaket ulykken og hvorfor ferjen sank så raskt. Passasjerer sier de hørte et kraftig dunk.

– Vi hørte et kraftig dunk, og så stanset skipet, forteller en passasjer på telefon til TV-stasjonen YTN.

Skipet la seg over på siden, og de gjenværende passasjerene fikk beskjed om å hoppe i sjøen, ifølge BBC.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Overlevende etter skipsforlis utenfor Sør-Korea

Overlevende, for det meste skoleelever, etter skipsforliset utenfor Sør-Korea onsdag.

Foto: Park Chul-heung / Ap

– Tok inn vann

Passasjerferjen befinner seg utenfor den sørvestlige delen av Korea-halvøya.

Flere fartøyer og helikoptre fra den sørkoreanske kystvakten ble sendt til området for å delta i redningsaksjonen.

– Skipet tar inn vann og er i ferd med å synke, sa en talsmann for kystvakten til nyhetsbyrået AFP onsdag morgen lokal tid.

– Vi har fartøyer fra kystvakten, handelsskip og helikoptre i området som deltar i redningsaksjonen, la han til.

Sør-Koreas president Park Geun-hye har bedt alle tilgjengelige fartøyer og spesialtrente dykkere om å sette kursen mot ulykkesstedet.

Forliset fryktes å bli Sør-Koreas verste katastrofe på 20 år.

– Det smerter å se at ungdommer på en skoletur er innblandet i en slik tragedie, sier Sør-Koreas president Park Geun-hye.

Skip sank i Sør-Korea

En mor gråter mens hun og andre søker etter navnene på sine barn på en liste over overlevende etter ferjeforliset utenfor Sør-Korea.

Foto: Ahn Young-joon / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.