Hopp til innhold

Passasjer: Vi filmer «Titanic» nå

En passasjer om bord i «Costa Concordia» - en av de siste som forlot båten - filmet kaoset da båten grunnstøtte og mannskapet ba passasjerene om å gå til lugarene sine.

Video Båtpassasjer: Vi filmer Titanic

Her står passasjerene og venter på å komme på dekk og ut i livbåtene. Mannskapet om bord i «Costa Concordia» ber dem om å gå til lugarene.

Amatørvideoen ble sendt torsdag på den italienske TV-kanalen RAI TG1, og viser forvirringen blant både passasjerer og mannskap etter at båten grunnstøtte.

– Alt er under kontroll

I videoen forsøker mannskapet om bord i «Costa Concordia» å forsikre passasjerene om at alt er under kontroll, og at det er tryggere for dem å gå tilbake til lugarene.

I videoen kan man se mange passasjerer med redningsvester som står klare til å gå ut på dekk, men stanses av mannskapet i døren. Mens kameraet sveiper over passasjerene sier en av dem til personen som filmer:

– Det ser ut som vi filmer «Titanic» her.

Bes gå til lugarene

En stemme i bakgrunnen sier på italiensk: «Vennligst gå tilbake til lugarene».

Et kvinnelig medlem av mannskapet forsøker deretter å gi sine instruksjoner til de ventende passasjerene:

– Vi har gitt beskjeden på italiensk, har vi ikke? Vi har gitt beskjed på vegne av kapteinen, om at dere vennligst må gå tilbake til lugarene deres eller til den store salongen, om dere ønsker.

Like etter at båten grunnstøtte forsøkte mannskapet å berolige passasjerene med at det bare var en elektrisk feil, og kvinnen sier:

– Så snart vi har løst det elektriske problemet som vi har med en generator, vil alt bli rolig. Det er derfor vi har nødlyset. Alt er under kontroll. Dersom dere ønsker å bli stående her, er det greit. Men jeg ber dere om å gå tilbake til rommene deres og sitte rolig.

Personen som filmet videoen går deretter til lugaren sin, mens hans venn sier: «La oss skynde oss».

SISTE NYTT

Siste nytt