Pårørende samles i Barcelona og Düsseldorf

Familiemedlemmer ankommer nå flyplassen i Barcelona etter at et Airbus-fly med 150 passasjerer styrtet i det franske alpene. Pårørende er også samlet på flyplassen i Düsseldorf i påvente av mer informasjon.

Pårørende på flyplassen i Barcelona

Pårørende på flyplassen i Barcelona.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Et titalls mennesker har møtt opp på El Prat-flyplassen i Barcelona i håp om å få mer informasjon, melder AFP. Tre par og fire menn er tatt med til et eget venterom der de får være i fred under politibeskyttelse.

Ifølge den katalanske presidenten Artur Mas er det krisepsykologer tilgjengelig for alle pårørende som møter opp på flyplassen.

– Det er dramatiske og triste nyheter at så mange liv har gått tapt, sier statsminister Mariano Rajoy.

Ifølge visestatsminister Soraya Saenz var det 45 personer med spanske etternavn om bord, men det er foreløpig usikkert hvor mange som var spanske statsborgere.

Den spanske kongen Felipe VI og hans kone Letizia har avbrutt sitt besøk i Frankrike og reist hjem.

På flyplassen i Dusseldorf, der flyet skulle ha landet, er det også satt opp et kriseberedskapssenter. Germanwings opplyser at det trolig var 67 tyske statsborgere om bord, blant dem en skoleklasse med 16 elever.

Pårørende

SAMLET I SORG: En del pårørende av de tyske passasjerene om bord i ulykkesflyet venter på flyplassen i Düsseldorf på nyheter om sine kjære.

Foto: Frank Augstein / Ap

150 mennesker døde

Det var 144 passasjerer og et mannskap på seks personer om bord i Germanwings-flyet som styrtet i de franske alpene.

Flyet, som var av typen Airbus 320, var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland, melder nyhetsbyrået AFP. Flyet styrtet om lag 100 kilometer nord for Nice, mellom byene Digne-les-Bains og Barcelonnette.

– Det er en tragedie – en ny luftfartstragedie. Vi skal finne ut hva som har skjedd og dele det med regjeringene i Tyskland og Spania og selvfølgelig med de etterlatte, sier Frankrikes president François Hollande.

Restene av flyet er spredt på et to kilometer stort område, som er svært vanskelig tilgjengelig, skriver El Pais. Medlemmer av den franske hæren flyr over området.

Pårørende ankommer flyplassen i Barcelona

Pårørende ankommer flyplassen i Barcelona.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Ligger på 2000 meters høyde

Redningsmannskaper har ennå ikke kommet frem til ulykkesstedet, som ligger svært vanskelig tilgjengelig på rundt 2000 meters høyde i de franske alpene.

To politihelikoptre har sett flyvraket mellom kommunene Digne-les-Bains og Barcelonnette, ifølge Cazeneuve.

Tyske myndigheter sier det ikke er noen umiddelbare tegn på at Germanwings-flyet som styrter i Frankrike tirsdag, ble utsatt for et terrorangrep.

Flyet sendte ikke ut noen nødmelding før kontakten ble brutt.

Laster kart, vennligst vent...
Pårørende på den internasjonale flyplassen i Barcelona, El Prat

SISTE NYTT

Siste nytt