NRK Meny
Normal

Pårørende leter etter sine kjære

Sykehuset i Tianjin er overfylt. Hit strømmer familie og venner for å finne sine kjære etter de massive eksplosjonene i den kinesiske byen.

Skadet på sykehus i Tianjin

GJENFORENT: Miss Li ble skadet i eksplosjonene, og fraktet til sykehuset i Tianjin. I hele natt har slektningene lett etter henne.

Foto: Reuters

CHINA-BLAST/ An aerial picture of smoke rising at the site of the explosions is seen at the Binhai new district, Tianjin

Eksplosjonene skapte enorme ødeleggelser, og har tatt mange liv.

Foto: XINHUA / Reuters

Mens en skadet kvinne ved navn Miss Li har ligget på sykehuset i timesvis har hennes slektninger brukt hele natten på å lete etter henne.

– Vi var på forskjellige steder da eksplosjonene inntraff, og vi fikk ikke kontakt med henne. Vi fant henne endelig i dag tidlig, sier svigerinnen, Miss Xu, til Reuters.

Den håndskrevne listen over sykehusets pasienter har vokst seg lang. Til resepsjonsområdet strømmer familie og venner for å finne ut om deres kjære er innlagt på sykehuset.

– Vi har registrert ti savnede personer per nå, og vi sjekker om disse personene kan være sendt til andre sykehus i området. Vi er redde for at vi ikke skal finne dem. Slektningene deres venter her, sier Song Jianyong, som jobber for China Concord Logistics.

Mannlig pasient etter eksplosjoner i Tianjin

Wu Dejun er en av de mange hundre skadde etter de to eksplosjonene.

Foto: Reuters

– Gikk rett i bakken

To enorme eksplosjoner rammet sent onsdag et industriområde der giftige kjemikalier og gass ble lagret i Tianjin i Kina. Dødstallene stiger stadig.

Mann i sykeseng på sykehus i Tianjin

Hua Hongwei merket lite til den første eksplosjonen, før den neste slo han i bakken.

Foto: Reuters

– Jeg så at det brant langt unna. Deretter kom den første eksplosjonen, og alt gikk i svart, sier Wu Dejun, en annen pasient som ble innlagt i natt, til Reuters.

Han fikk hjelp av en kamerat til å komme seg til sykehuset i Tianjin. Lokalene skal være overfylt, og tvkanalen CCTV har meldt at det kan være fare for blodmangel på hospitalet.

– Min første reaksjon var å begynne å løpe. Så hørte jeg et smell, og plutselig hadde jeg blod over hele kroppen, forteller Dejun.

Den andre eksplosjonen skal ha vært kraftigere enn den første.

– Jeg var hjemme og slappet av. Den første eksplosjonen merket jeg ikke så godt, og jeg gikk ut på balkongen for å se hva som foregikk. Da smalt det igjen, og denne gangen ble jeg smelt i bakken, sier Hua Hongwei til Reuters.

Knuste ruter etter eksplosjonen i Tianjin

Vindusruter ble knust flere kilometer unna området der eksplosjonen gikk av.

Foto: Greg Baker / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt