Normal

Pårørende fikk vite om ulykken på TV

Foreldrene til studenten Hsu Sheng-kai ventet onsdag sønnen hjem til Kinmen. Mens de forberedte seg på hans hjemkomst fikk de plutselig se de dramatiske bildene av ulykkesflyet på TV.

Flyvrak Taiwan

Flyvraket ble i kveld hentet ut fra elva det styrtet i. Redningsmannskapet tror ikke lenger at de vil finne flere overlevende.

Foto: PICHI CHUANG / Reuters

Videoen av TransAsia-flyet som traff en drosje med vingen, før den sneiet broen på hovedvegen og stupte i Keelung-elva, var et brutalt syn for de ventende foreldrene.

Nå kritiserer de selskapet for ikke å ha informert dem om ulykken så snart den skjedde, skriver Straits Times.

Et steinkast fra Kina

Faren til Hsu ringte straks til flyselskapet for å få bekreftet hendelsen men fikk vite at han måtte vente på beskjed fra hovedkontoret.

Da kastet familien seg i bilen og kjørte til flyplassen på Kinmen. Der ble de ført inn i et venterom, bort fra fremmøtte journalister.

– Vi fra Kinmen blir behandlet som om vi er «tredjerangs borgere,» klaget faren til Hsu.

Uttalelsen betyr trolig at øyfolket føler seg dårligere behandlet enn både fastlands-kinesere og andre taiwanere.

Studenten var en av 10 passasjerer om bord som hører hjemme på Kinmen. Øya ligger kun et steinkast fra fastlands-Kina, men administreres av Taiwan.

Øyene i området har vært under militær administrasjon siden 1949 og var lenge i militær unntakstilstand på grunn av konflikten mellom Kina og Taiwan. Folk har måttet innrette livene sine deretter.

Fastlands-kineserne mener at området som ligger to kilometer fra Kinas sørkyst egentlig tilhører dem.

Kinesiske turister

31 av passasjerene om bord TransAsia-flyet var turister fra fastlands-Kina. Resten av mannskapet og passasjerene var fra Taiwan.

Foreldrene til Hsu kunne omsider glede seg over at sønnen deres overlevde, med noen flerrer i hodet, skriver China Times.

Les også: Leter etter overlevende etter flystyrt på Taiwan

TransAsia Airways kunngjorde klokken 17 om ettermiddagen, lokal tid, at alle de pårørende til de taiwanske passasjerene var blitt underrettet om ulykken.

Flere pårørende mottok triste nyheter. Søsteren til Yu Ya-she fant veien til Taipei kommunale begravelsesbyrå om kvelden etter at hun ble informert om at hennes eldre bror var blitt drept i ulykken, skriver United Daily News.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt