Paris skal bygge flyktningleirer for 1000

Franske myndigheter skal bygge to store flyktningleirer i hovedstaden for å håndtere det store antallet migranter og flyktninger som bor på gata og i slumleiren «Jungelen».

Migrant i leiren Jungelen

SOVER PÅ GATA: Dette bildet viser en av mange migranter som i mangel på annet husly har måttet slå seg ned i slumleiren kalt Jungelen i Calais.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Vi må finne nye måter å takle situasjonen på. Det er nå fullt. Disse migrantleirene speiler våre verdier, sier borgermester i Paris, Anne Hidalgo til Reuters.

Franske myndigheter er under sterkt press for å fjerne et slumområde som har vokst frem i byen Calais under kallenavnet «Jungelen».

Tusenvis at asylsøkere og migranter bruker Calais som gjennomfartsåre i et forsøk på å komme seg til Storbritannia. Mange forsøker å snike seg om bord i vogntog som krysser kanalen. Andre har strandet i den såkalte «Jungelen» i mangel på annet husly.

Syrisk familie

En syrisk kvinne og hennes barn sitter i et telt på gata i Frankrike.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Lokal misnøye

Innbyggere i byen beskylder migrantene og asylsøkerne som bor her for kriminalitet og for å være et problem for lokalt næringsliv.

Mandag demonstrerte lastebilsjåfører og forretningseiere i Calais for å kreve at franske myndigheter setter en dato for når slumområdet skal fjernes. Demonstrantene blokkerte all trafikk på motorveien for å nå gjennom med sitt budskap.

Myndighetenes svar er at de nye migrantleirene skal stå ferdig i midten av oktober, og huse tusen migranter. Den ene leiren skal være for menn, mens den andre skal være for kvinner og barn,

Leirene har en prislapp på 6,5 millioner euro (rundt 60 millioner norske kroner).

Demonstrasjon mot migrantleiren Jungelen

Lastebileiere, traktorer og gående blokkerte motorveien nær Calais mandag for å presse myndighetene til å komme med en dato for når migrantleiren Jungelen skal fjernes.

Foto: Thibault Camus / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt