Hopp til innhold

Paris-mistenkt pågrepet i Belgia

Belgieren Mohamed Abrini, som er etterlyst i forbindelse med terroraksjonen i Paris, er pågrepet. Abrini ble filmet på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før terrorangrepene.

Bilde av Mohamed Abrini på en bensinstasjon

Abrini ble sett på en bensinstasjon nær Paris to dager før terrorangrepene. Ifølge politiet ble bilen han kjørte, brukt i angrepene.

Foto: Belgian Federal Police / NTB scanpix

Abrini har vært etterlyst for tilknytning til terroraksjonen i Paris i november i fjor. Fredag ettermiddag ble 31-åringen pågrepet i Belgia, bekrefter belgisk påtalemyndighet.

Fem andre ble også pågrepet i aksjonen. Belgisk politi kunngjorde dette på en pressekonferanse i Brussel fredag kveld.

Abrini ble pågrepet under en politiaksjon i bydelen Anderlecht i Brussel, og ifølge politiet pågikk aksjonen fortsatt ved 21.30-tiden fredag.

Til sammen fem personer ble pågrepet

Til sammen fem personer ble pågrepet i politiaksjonen i Anderlecht i Belgia fredag.

Foto: HANDOUT / Reuters/NTB Scanpix

Uklart om Abrini er «hattemannen»

Abrini ble filmet på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før terrorangrepene i Paris i november i fjor. Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i angrepene.

Abdeslam ble pågrepet i Brussel for tre uker siden, fire dager før den belgiske hovedstaden ble rammet av tre selvmordsbomber som kostet over 30 menneskeliv.

Mohamed Abrini

Belgisk politi ga ut dette bildet av Mohamed Abrini. Han ble etterlyst internasjonalt.

Foto: Federal police / AFP

Abrini mistenkes å ha deltatt i terrorangrepet mot Zaventem-flyplassen i Brussel 22. mars. Abrini er trolig den såkalte «hattemannen» som ble sett sammen med selvmordsbombere på flyplassen, hevdet en anonym kilde overfor VRT tidligere fredag.

Mannen med hatt skal ha blitt gjenkjent på overvåkingsbilder idet han løp ut av flyterminalen – før to selvmordsbombere sprengte seg i luften.

Men på pressekonferansen sa en talsmann for påtalemyndigheten at det fortsatt er uklart om Abrini faktisk er hattemannen.

Antatte terrorister på Zaventem-flyplassen i Brussel

Belgisk politi har siden terroraksjonen på Brussel internasjonale flyplass 22. mars jaktet på denne mannen med hatt, som antas å ha brakt en tredje bombe inn på flyplassen.

Foto: Overvåkningsbilde / Afp

Abdeslams venn

Abrini er siden blitt regnet som den eneste kjente mistenkte fra Paris-angrepene som fortsatt var på frifot.

31-åringen kommer fra den samme bydelen i Brussel som Abdeslam og har vært venner med ham siden de var tenåringer.

Belgiske myndigheter utstedte 24. november en internasjonal arrestordre på Abrini og betegnet ham som farlig og trolig bevæpnet.

130 mennesker ble drept i angrepene i Paris i november i fjor.

Overvåkingsbilde av Abdeslam og Abrini

Overvåkingsbilde av Salah Abdeslam og Mohamed Abrini, tatt på en bensinstasjon mellom Paris og Brussel to dager før terrorangrepene 13. november i fjor.

Foto: - / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt