NRK Meny
Normal

Jury frikjente pappa for å ha skutt fyllekjøreren som drepte sønnene

Tårene strømmet da juryen i tinghuset i småbyen Brazoria i Texas frikjente David Barajas for drap på mannen som kjørte ned hans to sønner på 11 og 12 år i fylla. Aktor tror ikke at faren er uskyldig.

David Barajas

Juryen frikjente David Barajas for å ha skutt en fyllekjører i Texas i 2012. Her omfavner Barajas kona Cindy.

Foto: Patric Schneider / Ap

Tidlig i desember 2012 fikk David Barajas (32) motorstopp på lastebilen sin på en landsens vei, like ved hjemmet i den lille byen Alvin i den amerikanske delstaten Texas.

De to sønnene, Caleb (11) og David Junior (12), hjalp faren å dytte bilen hjemover.

Like etter ble lastebilen og de to små guttene påkjørt av en beruset bilfører. Begge guttene ble drept i det kraftige sammenstøtet, skriver ABC News.

Ikke lenge etter ble ulykkessjåføren, den 20 år gamle Jose Banda, selv funnet skutt og drept.

Risikerte livstid i fengsel

Familien Barajas

Her er hele familien Barajas samlet før ulykken. Fra venstre mor Cindy, datteren Jenessah, sønnene David Junior og Caleb, og far David.

Foto: Ap

Guttenes far, David Barajas, ble tiltalt for å ha skutt Banda, kort tid etter ulykken, men han er nå altså frikjent av juryen etter en åtte dager lang rettssak.

Barajas risikerte livstid dersom han hadde blitt kjent skyldig.

Aktor mente Barajas hadde skutt Banda i raseri kort tid etter ulykken.

Farens forsvarer, Sam Cammack, sa under rettssaken at faren kun var opptatt av å redde sønnenes liv etter ulykken, og umulig kunne ha drept Banda.

Pistolen som ble brukt til å skyte Banda ble aldri funnet, og politiet har ikke kunnet legge fram fellende bevis på at Barajas var skytteren.

– Jeg takker Gud. Dette har vært hardt for meg og familien, sa Barajas, omgitt av familie, forsvarer og støttespillere.

Barajas sier han ikke vet hvem som skjøt Banda.

Tror fortsatt Barajas er skyldig

Etter frikjennelsen sa aktor at han respekterer juryens kjennelse, men at han fortsatt tror at Barajas drepte Banda.

Han mener at Barajas etter ulykken styrtet de få meterne hjem og hentet pistolen, og at han deretter vendte tilbake og skjøt Banda.

Det var ingen vitner til skytingen, og det ble ikke funnet sport av kruttslam på Barajas. Men skuddene kom fra en pistol som bruker ammunisjon av samme type som politiet senere fant i Barajas' hjem. Der fant de også et hylster til en pistol, men Barajas nektet for at han har eid en pistol.

En kriminaltekniker vitnet i saken at han hadde funnet blodet til Bajaras inne i bilen til Banda, både på førerdøra og på armlenet inne i bilen.

Men usikkerhet om det var flere til stede under ulykken, og om det var avfyrt flere skudd, førte tydeligvis til at juryen fant rom for tvil.

Juridiske eksperter sier til USA Today at juryens sympati var på Barajas side, og at så lenge politiet ikke hadde mer håndfaste bevis, var en fellelse usannsynlig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt