NRK Meny
Normal

Spekulasjoner om Gaddafi kan ha reist til Algerie

En kolonne bestående av seks pansrede Mercedeser har krysset grensa fra Libya til Algerie, skriver det egyptiske nyhetsbyrået MENA.

LIBYA/ File photo of Libya's leader Gaddafi attending FAO food security summit in Rome

En kolonne bestående av seks pansrede Mercedeser skal ha krysset grensa fra Libya til Algerie og en kilde i opprørsbevegelsen spekulerer på om Muammar Gaddafi selv kan ha vært i bilene på flukt fra landet.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Meldingen er ikke bekreftet, og det er ikke klart hvem som kan ha befunnet seg i kolonnen som skal ha kjørt inn i Algerie fredag morgen.

Men MENA siterer sin kilde i opprørsbevegelsen som spekulerer på om høytstående ledere i Gaddafi-regimet eller Muammar Gaddafi selv eller hans sønner kan ha vært i bilene på flukt fra landet.

– Ikke sannsynlig

Kolonnen var bevoktet av Gaddafi-tro soldater helt fram til grensa ved byen Ghadames.

Kilden sa til MENA at opprørerne som så kolonnen, ikke hadde vært i stand til å stanse den eller ta opp jakten på grunn av mangel på utstyr og ammunisjon.

En algerisk grensevakt sa imidlertid at en slik kolonne var usannsynlig, ettersom ingen lokale innbyggere hadde rapportert å ha sett bilene. Han bekreftet imidlertid at grenseovergangen ved Debdeb i Ghadames-området var åpent.

Nekter kategorisk

Algerie ville fredag ennå ikke anerkjenne de libyske opprørerne og insisterer på å forholde seg nøytral slik landet har gjort siden konflikten startet.

Lørdag kveld gikk myndighetene i Algerie offentlig ut og nektet for at en konvoi med pansrede biler fra Gaddafis regime har krysset grensen, ifølge AFP

– Denne informasjonen er ubegrunnet, og vi nekter kategorisk for det, sa utenriksministeren via det egyptiske nyhetsbyrået.

Stum NATO

NATO ville lørdag verken bekrefte eller avkrefte den rapporterte kolonnen.

– i kommenterer ikke etterretningsspørsmål, sa oberst Roland Lavoie, talsmann for NATO-oppdraget i Libya.

NATO jakter ikke på individer. Vi utfører operasjoner i Libya med et FN-mandat om å beskytte sivile, la han til.

Libyske opprørere sa fredag at de er nær ved å ta fange Gaddafi, som har vært sporløst forsvunnet fra sitt hovedkvarter siden det ble tatt tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt