Panikk i Tbilisi i kveld

Det rådet full panikk i Georgias hovedstad Tbilisi i kveld på grunn av rykter om en planlagt russisk bombing av parlamentet.

Mikheil Saakasjvili

I en tv-overført tale i kveld hevdet Georgias president Mikheil Saakasjvili at russiske styrker kontrollerer store deler av landet.

Foto: IRAKLI GEDENIDZE / AFP

De siste to timene har det vært utslag av full panikk i Tbilisi, forteller reporter Kristian Krogh-Sørensen til NRK i kveld.

Rykte utløste panikk

- Et rykte om at russerne planla å bombe parlamentsbygningen utløste panikken. Gatene har vært fulle av busser, biler og folk som har forsøkt å ta seg ut av byen til fots.

Sørensen sier panikken la seg litt etter at president Mikheil Saakasjvili i en tv-overført tale forsikret innbyggerne om at russerne ikke kom til å skyte mot sivile mål.

- Folk i Tbilisi har hørt veldig mye om situasjonen de siste dagene, og det er naturlig nok mye spenning. Rykter har gått kontinuerlig, og panikken løses ut raskt idet slike rykter oppstår.

Full forvirring om Gori

I talen sa president Saakasjvili også at russiske styrker nå kontrollerer store deler av Georgia.

Georgiske myndigheter hevder at byen Gori har falt til russiske styrker, noe Russland avviser på det sterkeste .

Sørensen sier Gori var under kontroll av georgiske styrker da han besøkte byen tidligere i dag.

Nyhetsbyrået Reuters' reportere så heller ingen spor av russisk tilstedeværelse i byen tidligere i kveld.

Russlands NATO-ambassadør har i kveld bedt om et ekstraordinært møte mellom NATO og Russland før alliansen fatter en beslutning om situasjonen i Georgia.

Les: Fakta om konfliktene

Les: Konflikten: Georgia og Sør-Ossetia

SISTE NYTT

Siste nytt