Palin: Fra løft til belastning

NRKs utenriksmedarbeider Bjørn Hansen svarte leserne om USA-valget. – Palin ga John McCain er løft etter landsmøtet, men i dag er hun en belastning, var blant svarene. Les alle svarene her!

Bjørn Hansen, programleder i Urix, NRK
Foto: Tonje Bergmo / NRK

Det var mange av leserne som ville vite Bjørn Hansens vurdering av Republikanernes visepresidentkandidat.

–Tør ikke tenke tanken

«Hvordan ville Sarah Palin og Joe Biden gjort det som presidenter?» lurte Kristian Strømmen fra Bø i Telemark.

Sarah Palin

Sarah Palin er ukvalifisert, mener Bjørn Hansen.

Foto: Wayne Thomas / AP

«Palin er ukvalifisert, og flertallet i USA og resten av verden tør neppe tenke tanken fullt ut slik hun opptrer i dag. Biden er åpenbart kvalifisert, men en løs kanon på dekk når det gjelder uttalelser. Han skyter ofte seg selv i foten med sin sleivkjeft,» svarte Hansen.

«Både McCain og Obama er sterke og engasjerende personligheter. Den eneste jeg anser som ukvalifisert, er Sarah Palin. Hun er ingen Hillary Clinton,» var blant de andre svarene.

–Valget større enn TIL-medalje

Men det var også noen lesere som hadde originale målestokker for Bjørn Hansens engasjement for presidentvalget, og Hansens svar var klart.

«Hva er størst for deg i år - Tromsøs medalje eller presidentvalget?» spurte Line Andersen.

– Jeg setter pris på TILs bronsemedalje. Men presidentvalget går foran!

Les Bjørn Hansens svar her

Bjørn Hansen betegner dette presidentvalget i USA som «uten tvil det mest spennende valget noen gang. Følg med, følg med!».

Følg valgdekningen

Og nettopp Bjørn Hansen kan du se i valgnattsendingen på NRK1 og NRK2 fra klokken 01.10 natten mellom 4. og 5. november. Dette blir hans «siste natt med gjengen», og han utfører sin aller siste arbeidsoppgave i NRK etter 30 år i Kringkastingen.

På nrk.no startes selve resultatdekningen ved midnatt i kveld.

Vi følger opptellingen delstat for delstat, og dere kan også følge med på utviklingen gjennom våre grafiske fremstillinger. Vi vil også tilby en rekke direktebilder fra ulike steder i USA.

LES: Valgnatt i alle medier

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt