Palin: - Jeg ber for Obama

- Jeg er stolt av Barack Obama. Jeg ber for ham, familien hans og den nye administrasjonen, sier Sarah Palin i et nytt intervju.

Sarah Palin

- Jeg er stolt av Barack Obama, sier Sarah Palin.

Foto: Al Grillo / AP

En drøy uke etter valgnederlaget stilte John McCains republikanske visepresidentkandidat, Sarah Palin, i natt opp på CNNs «Larry King Live».

Etter et historisk valg - på mange måter - var Palin klar til å snakke om sin rolle i valgkampen - om hun påvirket valget; om talen hun aldri fikk holdt da nederlaget var klart; mediadekningen av hennes familie; og hennes planer nå som valgkampen er over.

NRKs USA valg-TV

Larry King

CNNs Larry King.

Foto: Diane Bondareff / AP

- Har jeg kostet McCain en eneste stemme, så er jeg lei for det

En ny måling foretatt av CNN viser at 49 prosent av alle voksne amerikanere sympatiserer med og liker Palin, mens 43 prosent mener at hun ikke er dyktig nok til å inneha vervet som visepresident. Palin fikk dermed spørsmålet om hun selv trodde at hun påvirket valget.

- Hvis jeg kostet John McCain så mye som en eneste stemme, så er jeg lei for det, fordi John McCain er en ekte amerikansk helt, svarer Palin.

Hva med president Palin?

Hun vil ikke utelukke at hun kommer til å stille som presidentkandidat en gang i fremtiden:

- Jeg har ingen krystallkule jeg kan se inn i fremtiden med, og jeg vet ikke hvilke muligheter som byr seg, sier Palin.

I valgkampen mot Obama og hans visepresidentkandidat, Joe Biden, kritiserte Palin Illinois-senator Obama for manglende erfaring, og hun karakteriserte ham som "en som henger med terrorister".

Jeg har ingen krystallkule jeg kan se inn i fremtiden med, og jeg vet ikke hvilke muligheter som byr seg.

Sarah Palin

- Jeg ber for Obama

I programmet fikk hun spørsmål om hun virkelig fryktet for USAs skjebne i Obamas presidentperiode:

- Jeg frykter ingen ting, jeg er optimistisk. Barack Obama kommer til å omringe seg med folk med ledererfaring. Jeg mente ingen ting ondt med det jeg sa i valgkampen.

Sarah Palin

Sarah Palin omringet av reportere.

Foto: John Watson-Riley / AP

- Jeg er stolt av Barack Obama. Jeg ber for ham, for familien hans og den nye administrasjonen. Jeg ser med forventning mot det gode som venter landet vårt.

President Bush: - Obamas seier er bra for USA

Palin er invitert til innsettelsesseremonien den 20. januar neste år, men er ikke sikker på om hun kommer til å delta. "Kanskje", sier hun, "hvis jeg ikke er opptatt oppe i Alaska".

- Men jeg har veldig lyst, konstaterer Palin.

SE OGSÅ ÅTTE SATIRER OM SARAH PALIN

Fikk ikke holde tale

Like etter at stemmelokalene i California stengte og nederlaget var klart den 4. november, gikk senator McCain på scenen i hjemstaten, Arizona, og erkjente nederlaget. Palin sto sammen med ham, men fikk ikke holde en egen tale.

- Jeg hadde noen velvagte ord klare, og jeg ville likt å få sagt dem. Men John McCain er en veldig ydmyk mann. Det ble i aller siste minutt bestemt at han skulle gjøre talen alene. Det er McCains og hans medarbeideres avgjørelse.

Mediestorm i et vannglass

- Du har sagt at du ble overrasket da barna dine ble en del av medias valgkampdekning. Var det litt naivt?

- Nei, det var ikke naivt, ikke etter at Barack Obama gikk ut og sa at hans kone ikke var noe media skulle jobbe med. Hvorfor skulle da mine barn bli medias mål? Det var urettferdig, sier Palin.

Hun var heller ikke imponert over at mediene unnlot å rette opp feilene de skrev om henne og familien. Og mediekjøret mot den gravide datteren, var ikke lett, forteller Palin.

- Jeg så på min datter Bristol og tenkte: "Kjære, du er nødt til å bli voksen i rekordfart". Hun kommer til å bli en flott mor. Hun er sterk, sier Palin til Larry King.

- Hva synes du om historiene om klærne du kjøpte?

- Det var den mest latterlige delen av valgkampen. Det var ikke mine klær. Det er ikke mine klær. Jeg har ikke klær...

NRKs spesialmagasin om USA-valget

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt