Palin droppet pucken

Visepresidentkandidat Sarah Palin hadde æren av å droppe pucken under NHL-oppgjøret mellom New York Rangers og Phildelphia Flyers.

Sarah Palin dropper den sermonielle pucken mellom New York Rangers og Philadelphia Flyers
Foto: TIM SHAFFER / REUTERS

Sara Palin som er selverklært hockeymum og som skapte en hit på det republikanske landsmøtet om hva som er forskjellen mellom en hockeymum og en pitbull.

I natt norsk tid var hun valgt ut til å droppe den sermonielle pukcen på isen i Philadelphia.

Skikken er hentet fra baseball, hvor det er lange tradisjoner i det som kalles det seremonielle første kastet. Æreskasteren kan være alt fra en berømthet, viktig sponsor eller en politiker.

Allerede i 1910 stilte president William Howards Taft opp og kastet den første ballen på hjemmebanen til Washington Senators. Siden har det skjedd nesten hvert år siden - utenom årene under andre verdenskrig og noen enkelte ganger i etterkrigstiden.

Presidentlista over ballkastere

Med seg hadde Sarah Palin to av sine døtre og Cathy O Connell, som ble kåret til årets hockeymamma.

Palin droppet pucken for NHL
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Se Palin droppe pucken for NHL.

Ikke alle er enige om puck-droppingen var en god ide. Politikere er ikke den mest populære yrkesbetegnelsen hos sportfans.

- Jeg er forbauset over at hun som politiker turde å gjøre det. Philly-supportere har tidligere kastet snøball på Julenissen og buet ut Beyonce fordi hun gikk i en Michael Jordan-genser. Dette er farlig territorie å bevege seg inn i, sa Ted Leonsis som eier klubben Washington Capitals.

En av dem er delstatens guvernør Ed Rendell, tidligere borgermester i Philadelphi og en ihuga fan av byens lag.

- Jeg har alltid sagt at man aldri skal blande politikk og idrett. Men jeg kan ta feil - den nåværende borgermesteren fikk stående applaus, sa Rendell til pressen på et valgarrangement for Barack Obama nord i byen.

Og det gikk bra med Palin også - hun fikk god mottakelse og ingen skjellsord.

Les: Skjelettene ramler ut av Palins skap

Les: Obama drar ifra

Se historiske valgkampglimt

Spesialmagasin om USA-valget

SISTE NYTT

Siste nytt