Israelske soldater drepte palestiner på militærbase

En palestiner som hadde klart å komme seg inn på en israelsk militærbase ble i dag skutt og drept av israelske soldater.

En palestinsk demonstrant med Guy Fawkes maske

Det har vært flere sammenstøt mellom palestinere og israelske soldater den seneste tid. Som her i Al Ram på Vestbredden den 27. september.

Foto: MARCO LONGARI / Afp

Det bekrefter både det israelske forsvaret og palestinske myndigheter.

Brøt seg inn med traktor

Mannen som skal ha klart å komme seg inn på en israelsk militærbase på den okkuperte Vestbredden, ble ifølge en militærtalsmann fra Israel skutt da han kjørte en traktor gjennom gjerdet. Ifølge palestinske sikkerhetsstyrker døde han senere av skuddskadene på et lokalt sykehus.

Den 30 år gamle mannen skal være bror av Mirii al-Radaydeh som i 2009 ble skutt og drept da han kjørte en bulldoser inn i en buss og en politibil i Jerusalem.
Den gangen kalte israelske myndigheter angrepet som terror. Det har de ennå ikke kalt dagens kollisjon.

– Mannen klarte å komme seg inn i leiren og på grunn av sikkerheten til soldatene i leiren ble det åpnet ild, sier en militærtalsmann til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge den statlige kanalen Channel One stoppet mannen først ved porten og spurte vakten om å slippe inn. Da han ble nektet tok han saken i egne hender og kjørte gjennom gjerdet.

Økning i antall sammenstøt

Det israelske forsvaret har registrert flere angrep den siste tiden, men tror foreløpig ikke det er snakk om et nytt palestinsk opprør.

Søndag ble tre palestinere arrestert mistenkt for drap på en jødisk bosetter på Vestbredden, og nær Ramallah ble en ni år gammel jødisk jente skutt og skadet i oktober, mens to israelske soldater drept i to ulike hendelser i september.

Siden juli har ni palestinere blitt drept av israelske soldater, mens tre israelere har blitt drept.

SISTE NYTT

Siste nytt