NRK Meny
Normal

Palestiner skutt og drept på Gazastripen

For første gang siden Gaza-krigen i sommer har israelsk politi skutt og drept en palestiner på Gazastripen.

Broren til Fadel Mohammed Halaw sørger

Broren til Fadel Mohammed Halaw sørger over tapet under dagens begravelse på Gazastripen.

Foto: MAHMUD HAMS / Afp

32 år gamle Fadel Mohammed Halawa ble drept øst for flyktningleiren Jabalya, nord for Gaza by, opplyser talsperson for helsemyndighetene på Gazastripen, Ashraf al-Qudra.

– Skulle bare fange fugler

Det israelske forsvaret sier de avfyrte skudd mot to palestinere som nærmet seg det israelske sikkerhetsgjerdet ved Gazastripen, til tross for varselsskudd og rop for å advare dem mot å nærme seg ytterligere. En av dem ble truffet, opplyser forsvaret.

En av 32-åringens slektninger sa at han var ute for å fange fugler som kunne selges på markedet i Gaza by. Fuglene legger reir i trær nær den israelske grensen, ifølge mannens slektninger.

Konflikten mellom palestinere og israelere har vært svært spent den siste tiden.

Denne uken ble fem israelere drept da to palestinere væpnet med skytevåpen og øks gikk til angrep i en synagoge i Jerusalem. Tidligere denne måneden fikk både en palestinsk moské og en israelsk synagoge skader etter at de ble påtent.

Angrep hus på Vestbredden

I dag satt israelske bosettere fyr på et hus i en palestinsk landsby på den okkuperte Vestbredden, og malte «Død over arabere» på hebraisk like ved huset.

– Bosettere kastet molotovcocktailer på et hus som delvis brant ned, sier ordfører Masud Abu Mura i landsbyen Khirbet Abu Falah nordøst for Ramallah.

Ifølge ordføreren befant fire kvinner seg i huset da det ble tent på, men alle skal ha klart å komme seg uskadd ut.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt