Pakistansk politi: – Trippeldrapet var et bestillingsdrap

Pakistansk politi sier til NRK at trippeldrapene i Pakistan, var et bestillingsdrap fra familien i Norge. Forsvarerne til de siktede i Norge avviser påstanden.

Politistasjonen Sadar Gujrat

Politistasjonen i Gujrat som etterforsker drapene.

Foto: Nokhais Sahi

Bil beslaglagt i forbindelse med trippedrap i Pakistan

Denne bilen, beslaglagt av pakistansk politi, skal ha blitt brukt i bortføringen av et av ofrene.

Foto: Atta Ansari / NRK

Pakistansk politi leter nå etter to menn som de mener har tilknytning til trippeldrapene i Pakistan. I tillegg til den antatte gjerningsmannen, kunne NRK i dag avsløre at politiet også leter etter en norskpakistaner.

– Den norske familien ba dem utføre drap og sa de skulle sende penger så de kunne betale seg ut av knipen, sier politietterforsker Arshad Ahmed ved politistasjonen i Sadar Gujrat til NRK.

Den såkalte knipen skal ha vært uenigheter om en skilsmisse, ifølge kilder som kjenner familien godt.

Norsk-pakistaneren som politiet nå leter etter, i tillegg til den pakistanske statsborgeren, eier et hus i Pakistan. Det er i dette huset familien skal ha møttes til konfliktmekling og det er her to av drapene skal ha skjedd.

– Vi leter etter norskpakistaneren fordi vi mener han er involvert i drapene. Han er nå anmeldt, sier Ahmed.

Avviser påstandene

Forsvarerne til de siktede i Norge, kjenner seg ikke igjen i påstandene om bestillingsdrap.

– Min klient kjenner seg ikke igjen i det i det hele tatt. Han har en klar oppfatning av at han ikke har noe med dette drapet å gjøre, sier advokat Bendik Falch-Koslung, som representerer den siktede familiefaren.

Falch-Koslung har i dag anket tingrettens kjennelse om to ukers varetekt i full isolasjon og håper at dette blir omgjort i løpet av uka.

Advokat Tor Kjærvik, som er forsvarer for den siktede sønnen i familien, sier han ikke ser noen grunn til å kommentere påstandene.

– Disse opplysningene er helt ukjente for meg, så jeg ser ingen grunn til å kommentere dem. Dette er opplysninger som heller ikke politiet i Norge har, så det er foreløpig uinteressant for meg å kommentere dette, sier Kjærvik.

Advokat Johnny Veum, som representerer den siktede familiemora, sier de heller ikke har noen kommentar til påstandene fra pakistansk politi.

– Vi avventer norsk politis etterforskning, sier Veum.

Ingen kontakt med pakistansk politi

Politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslopolitiet sier de ikke har noen kontakt med pakistansk politi.

– Vi har ikke kontakt med pakistansk politi per nå, og vi har foreløpig heller ikke fått noen henvendelser fra dem. Vår etterforskning konsentrerer seg om medvirkningselementet og det som har foregått her i Oslo. Vi fortsetter vår etterforskning og avventer om vi eventuelt får noen informasjon fra Pakistan, sier Metlid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt