Hopp til innhold

Pakistanske myndigheter: Over 140 drept i skoleangrep

141 personer, blant dem 132 barn, er drept i et Taliban-angrep mot en skole i Peshawar i Pakistan.

20 er drept og over 36 skadet etter et Taliban-angrep mot en skole i Peshawar i Pakistan.

Skadde ankommer sykehuset i Peshawar.

Ifølge pakistanske myndigheter er over 140 drept i angrepet mot en skole i Peshawar. Ifølge provinsmyndighetene skal 132 av de drepte være barn, skriver CNN.

– Det tallet kan stige, sier informasjonssjef Bahramand Khan.

Klokken kvart over to, norsk tid, melder politiet i Pakistan at alle terroristene på skolen er drept og at aksjonen er over. Den flere timer lange redningsaksjonen har vært vanskelig, fordi terroristene hadde lagt ut eksplosiver flere steder på området.

I tiden før redningsaksjonen ble avsluttet ble det meldt om flere eksplosjoner og skuddsalver inne på skoleområdet. Flere lærere og elever ble også reddet fra skolen.

Statsminister i Pakistan Nawaz Sharif har ankommet Peshawar for å følge situasjonen derfra.

– Dette er mine barn, og det er mitt tap, sier Sharif i en uttalelse. Han kaller hendelsen en nasjonal tragedie.

Mange alvorlig skadet

Ifølge BBC har en ansatt ved skolen forklart at terroristene tok seg inn i skolens auditorium der elevene ble undervist i førstehjelp. Det er også blitt rapportert at terroristene gikk fra klasserom til klasserom og skjøt elever.

– Mange er alvorlig skadet og blir behandlet nå, sier Ejaz Khan, en talsperson for The Lady Reading-sykehuset i Peshawar.

Sykehus i byen rapporterer at de mangler blodtypen O, og har bedt folk om å donere.

Ifølge den pakistanske avisa Dawn, som dekker angrepet løpende, skal terroristene ha kommet seg inn på skolen gjennom en gravplass som befinner seg bak skolen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pakistansk soldat ved skolen i Peshawar

Pakistanske forsvarsstyrker skal ha omringet skolen, men det er uklart om de har tatt seg inn på området.

Foto: KHURAM PARVEZ / Reuters

– Flere bevæpnede

Al-Jazeera skrev tidlig at det dreide seg om seks bevæpnede personer som tok seg inn på skolen. Det var trolig rundt 500 elever og lærere på skolen, som ligger like ved en militærbase.

Pakistanske Taliban (TTP) sier de står bak angrepet og gisseltakingen. En talsperson for Taliban sier skolen ble angrepet fordi militæret i Pakistan angriper Taliban.

– Vi angrep skolen fordi militæret angriper våre familier. Vi ønsker at de skal føle vår smerte, sier en talsperson fra Taliban, ifølge Reuters.

Hadde eksamen

Dawn skriver at terroristene forskanset seg i administrasjonsbygget på skolen, før soldatene omringet dem.

En lærer sier til Reuters at mange av elevene hadde eksamen da angrepet skjedde.

– Etter at angrepet hadde vart i en halvtime, kom hæren og omringet skolen. Vi var i klasserommet da angrepet skjedde. Nå rydder hæren klasserommene, ett av gangen, sier læreren til en lokal TV-kanal, ifølge Reuters.

Urolig område

De urolige stammeområdene ved grensen til Afghanistan har i lang tid vært base for ulike grupper væpnede islamister. Blant dem, i tillegg til den lokale gruppen Tehreek-e-Taliban Pakistan, er Al Qaida-tilknyttede opprørere og usbekiske og uiguriske krigere.

Ifølge TTP er angrepet en hevn for angrep i Nord-Waziristan, hvor den pakistanske hæren i sommer innledet en offensiv mot opprørere tilknyttet Taliban og Al Qaida.

Mange er drept og flere hundre lærere og elever er tatt som gisler på en skole i Peshawar i Pakistan.

Se videobilder fra angrepet mot skolen i Peshawar.

SISTE NYTT

Siste nytt