NRK Meny
Normal

Pakistaner arrestert i terrorsak

En pakistansk-amerikaner som var etterlyst av FBI er arrestert etter det mislykkede bombeattentat i New York i helgen, melder amerikanske medier.

Faisal Shazad ble arrestert på flyplassen JFK i New York da han forsøkte å forsøkte å gå om bord i et fly til Dubai, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

Mannen, som er amerikansk statsborger, kom nylig tilbake fra en reise til Pakistan, skriver New York Times tirsdag. FBI har fastslått at han er mannen som eier bilen som ble brukt til det mislykkede attentatet.

Pakistan lover at de vil assistere og samarbeide med USA i saken.

LES OGSÅ: – Kunne blitt meget dødelig

Kjøpte bilen kontant

Mannen bor i Connecticut, og han kjøpte Nissanen kontant og uten å gjøre ferdig papirarbeidet i forbindelse med handelen, som fant sted for tre uker siden.

Den forrige eieren av bilen har fortalt politiet at han solgte bilen til en mann som hadde latinamerikansk eller arabisk utseende i 30-årsalderen.

Politiet sier at flere personer kan ha vært involvert i attentatforsøket lørdag kveld, og at det kan være en internasjonal forbindelse.

LES OGSÅ: - Trolig internasjonal forgrening

- Ville drepe amerikanere

- Det er ingen tvil om av målet med aksjonen var å drepe amerikanere, opplyste en talsmann for det amerikanske justisdepartementet på en pressekonferanse for kort tid siden.

Video PRESSEKONF-NYC-040510-WW

Undersøker overvåkingsopptak

Politiet er i full gang med å undersøke opptakene fra rundt 80 overvåkingskameraer i området rundt der bilen ble funnet med en bombe i. De er også interessert i å snakke med en hvit mann i 40-årsalderen som ble fanget opp på kamera da han skiftet skjorte på fortauet i nærheten av der bilen ble parkert.

LES OGSÅ: «Død» Taliban-leder truer USA

Taliban i Pakistan påtok seg søndag ansvaret for attentatet. Men politiet i New York og borgermester Michael Bloomberg tonet ned opplysningen og sa at det ikke fins noe bevis som skulle tyde på at Taliban sto bak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt