NRK Meny
Normal

Nok en pågripelse etter voldtekt av femåring i India

Nok en person er nå pågrepet, mistenkt for å ha deltatt i grufulle overgrep mot ei fem år gammel jente i New Delhi i forrige uke.

Demonstrasjoner i New Delhi

Rasende indere demonstrerte utenfor hovedpolitistasjonen i New Delhi lørdag morgen. Nok en mann er pågrepet, mistenkt for overgrep mot ei fem år gammel jente.

Foto: RAVEENDRAN / AFP

I forrige uke ble en fem år gammel jente bortført mens hun lekte utenfor hjemmet sitt i New Dehli.

Hun ble holdt fanget i to dager mens hun ble utsatt for seksuelle overgrep og annen vold, angivelig av en nabo.

En 22 år gammel mann ble pågrepet i saken fredag, og mandag ble nok en mann pågrepet, opplyser indiske politikilder. De to mennene ble begge pågrepet i delstaten Bihar øst i India.

Den fem år gamle jenta, som kommer fra en middelklassefamilie i New Delhi, skal ha blitt bortført sist mandag og holdt innesperret i to døgn. Mens hun var i fangenskap, skal hun ha blitt mishandlet og voldtatt gjentatte ganger.

Kritisk tilstand

Da jenta ble funnet onsdag, var tilstanden hennes kritisk, men ifølge legene er hun nå på bedringens vei.

Mannen som ble pågrepet fredag, skal ha erkjent skyld i saken. Han var jentas nabo.

Saken har vakt avsky i India, der oppmerksomheten rundt overgrep mot kvinner er blitt stor etter at en student døde ved årsskiftet etter å ha blitt gjengvoldtatt om bord i en buss.

Forsøkte å bestikke faren

Politiet i India har fått sterk kritikk for å ha forsøkt å bestikke faren til den fem år gamle jenta. Da faren gikk til politiet for å anmelde saken, stilte politiet seg nølende til å registrere saken.

De tilbudte istedet faren 2000 indiske rupier, omtrent 200 norske kroner, for å glemme voldtekten, ifølge den indiske avisen The Hindu.

Meldingene om bestikkelsen har vekket raseri og ført til demonstrasjoner utenfor hovedpolitiestasjonen i New Dehli.

Byen som har en sterkt voksende befolkning på minst 16 millioner mennesker og har fått rykte for å være Indias «voldtektshovedstad». Bare i 2012 ble det anmeldt rundt 700 voldtekter i hovedstaden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt