NRK Meny
Normal

Mann pågrepet for overgrep mot svensk 13-åring

En mann er pågrepet i Sverige for seksuelle overgrep mot to unge jenter, blant dem en 13-åring som trolig tok sitt eget liv sist fredag.

Selvmord etter nettmobbing

Barn samlet rundt minneplassen for den 13-årige jenta som tok livet sitt etter å ha blitt utsatt for nettmobbing.

Foto: JONAS ERIKSSON / SCANPIX SWEDEN

Hun døde i en togulykke i småbyen Kumla, og politiet tror det dreier seg om et selvmord. 13-åringen skal ha blitt trakassert og utnyttet.

Mannen i midten av 40-årene ble pågrepet onsdag i nærheten av Göteborg, opplyser svensk politi. Han mistenkes for seksuell trakassering og utnytting av barn for seksuell posering.

– Informasjonen vi har tyder på at det finnes mange andre ofre, uttaler kommunikasjonssjef Mats Nylén ved politiet i Örebro.

Mannen var inne til avhør sent i går kveld, og skal i nye avhør torsdag.

– Han nekter å ha begått forbrytelsene, presiserer Nylén.

Aftonbladet skriver at mannen er trener for et jentelag i fotball.

– Filmet og fotografert

Ifølge politiet skal mannen ha fått tak i bilder av 13-åringen.

– Hun har blitt filmet og fotografert, og bildene er enten lagt ut på internett eller det er blitt truet med å gjøre det, sa Nylén på en tidligere pressekonferanse, ifølge Aftonbladet.

Tidligere denne uken ble det bekreftet at jenta ble mobbet på skolen, og at ledelsen ved skolen flere ganger ble gjort oppmerksom på problemet.

Offentliggjorde brukernavn

Svensk politi valgte torsdag å offentliggjøre et brukernavn som den middelaldrende mannen skal ha brukt på nettet: bealarsson97.

Mannen skal ha utgitt seg for å være født i 1997.

Ved ett tilfelle skal en moderator på en chatt ha grepet inn og avbrutt mannens kontakt med jenta. Mannen skal da ha fortsatt kontakten på Skype, skriver Aftonbladet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt