– Vi vil ikke tilbake til Las Vegas

LAS VEGAS (NRK): Kim og Glen Adamson løp for livet og kastet seg ned hver gang det kom nye skudd. Ekteparet fra California vil bare hjem, og deretter ikke tilbake til Las Vegas.

TILBAKE PÅ ÅSTEDET:

Kim og Glen Adamson fra California har alltid trivdes i Las Vegas. Men etter å ha gjennomlevd gårsdagen, har de bestemt seg for at de ikke vil tilbake mer.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Jeg så en mann som hadde fått skutt av seg armen. Jeg så mye mens vi løp. Det var bare ufattelig grusomt. Det føltes som timer.

Stemmen til Kim Adamson sprekker.

Hun er tilbake ved konsertarenaen i Las Vegas der hun, mannen og et vennepar skulle hygge seg på en flott countrykonsert på søndag.

Kim liker å komme til Las Vegas fra nabohjemstaten California for å høre musikk. Men nå er det slutt.

– Vi har billetter til Elton John her i november. Men jeg orker ikke. Jeg er helt knust av denne opplevelsen. Jeg vil bare hjem, sier Kim.

Drepte fra langt hold

Konsertarenaen der 59 mennesker ble dødsofre for Stephen Baddocks skudd er sperret av med gul åstedstape.

KNUST VINDU:

Det knuste vinduet i 32. etasje viser hvor Stephen Paddock hadde samlet sammen 23 våpen for å gjennomføre sin store massakre.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Når vi snur oss, kan vi se opp på den gullfargede skyskraperen i hotellet Mandalay Bay der gjerningsmannen tok inn i en toromssuite allerede før helga.

To vinduer høyt oppe, ett foran og ett på siden av bygningen er knuste og er blitt til sorte hull i gullfasaden.

Det virker ufattelig at skuddene der oppe i 32. etasje kan ha drept så mange og skadet mer enn 500 helt nede på konsertarenaen. Men det gjorde de.

– Bom-boom-boom-boom.

Kim beskriver lyden som kom om og om igjen mens de løp og hørte folk skrike.

Konsertarenaen til Route 91 Harvest Country Music Festival etter skytingen i Las Vegas

Konsertområdet ved den berømte gaten Las Vegas Strip ligger forlatt, med tydelig spor etter hva som utspant seg her.

Foto: Mike Blake / Reuters

Økt hotellsikkerhet?

– Han klarte å komme seg ubemerket inn på hotellet med mange våpen og masse ammunisjon. Hva skal hotellene gjøre nå? Skal de ha flyplassskannere folk sender bagasjen gjennom når de sjekker inn, undrer Kim.

Hun roser hotellet Mandalay Bay for måten de har stilt opp på det siste døgnet. I går fikk alle som bodde eller befant seg der gratis taxi dekket av hotellet.

Ingen kommer ut med bilene sine fordi parkeringshuset er stengt inntil videre. Derfor kan ikke Kim og Glen Adamson reise hjem til California.

Tok imot 180 pasienter

– Las Vegas lar seg ikke knekke. Denne byen er så sterk, sier Sean Cruz og avviser at turistene vil holde seg unna.

Han er kommet til minneseremonien utenfor rådhuset i hjembyen der slekta har bodd i fire generasjoner. På seremonien holder borgermesteren og politikere appeller om samhold og solidaritet, prester leder forsamlingen i bønn.

TOK IMOT 180 OFRE:

Sean Cruz diskuterer Las Vegas' framtid med en lokal journalist. Sykepleieren er stolt av å være fra denne byen og tror den klarer seg gjennom dette også.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Cruz er sykepleier og ble hasteinnkalt til ett av sykehusene natt til mandag.

– Jeg måtte bare stille på jobb, men det var utrolig krevende. Vi tok imot 180 pasienter i løpet av noen få timer, sier Cruz, som ikke vil fortelle mer detaljert om skadene deres.

Han tørker en tåre.

– Hva tenker du om våpendebatten etter det som har skjedd.?

– Jeg står ikke på noen side av den debatten. Det er ikke våpenet, men personen som trekker av vi må konsentrere oss om.

Mentale problemer

Las Vegas

Bloddonorer etterlyses i Las Vegas.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Alle er sjokkerte over gjerningsmannens rå brutalitet og hvordan han gikk under radaren og faktisk hadde rent rulleblad.

Kim Adamson tror ikke strengere våpenlover ville ha hindret dette.

– Han hadde rent rulleblad. Han var bare en vanlig fyr som likte våpen. Spørsmålet vi trenger svar på, er hva som fikk ham til å klikke.

SISTE NYTT

Siste nytt