Hopp til innhold

Øyenvitne: – De skjøt mot hodene våre

Grusomme detaljer om Taliban-angrepet på en skole i Peshawar blir nå kjent. Overlevende forteller at terroristene skjøt vilt rundt seg.

En far trøster sin skadde sønn i peshawar

MANGE SKADDE: 130 er drept og minst like mange skadet. En far trøster sin sønn som er skadet etter terrorangrepet mot en skole i Peshawar.

Foto: STRINGER/PAKISTAN / Reuters

Over 130 ble drept og like mange skadet ta terrorister tok seg inn på en skole i Peshawar i Pakistan. Flesteparten av de drepte er barn.

Ifølge øyevitner BBC siterer skal det ha vært fem eller seks bevæpnede personer som tok seg inn på skolen og begynte å skyte. Et av øyevitnene forteller at elever og lærere forsøkte å stenge dørene inn til klasserommene, men at terroristene brøt dem opp.

– Vi gjemte oss under bord og stoler, men de skjøt mot hodene og bena våre. De fortsatte å skyte mens de kom lenger inn i rommet, men vi rørte oss ikke, for de skjøt på alt som rørte seg. Vi fortsatte å gjemme oss, forteller personen.

Amir Mateen var blant elevene som ble skadet. Han var i ferd med å fullføre en eksamen i kjemi da angrepet startet.

– Terroristene kom inn i klasserommet og skjøt på alle studentene. De drepte en toåring som var på besøk, sier han.

Mistet ti venner

Amir Aali forteller til Tribune at han satt i korridoren med ti kamerater da terroristene kom.

– Vi løp mot klasserommet, men de jaget oss. Det eneste de sa til oss var «les trosbekjennelsen», sier Ali til avisen. Han forteller også at han var den eneste av kameratene som overlevde angrepet.

En annen student forteller at han gjemte seg i klasserommet i omtrent en time før militæret reddet ham ut.

– Da jeg kom ut så jeg venner som var skutt tre eller fire ganger. Noen var døde og noen var skadet. Det var blod overalt.

Gikk fra klasserom til klasserom

Et annet øyevitne forteller at de bevæpnede personene var kledd i hvitt, og at de begynte å skyte vilt rundt seg i skolegården.

Mudassir Awan jobber på skolen, og forteller at han så seks personer klatre på veggene til skolen.

– Vi trodde det var elever som lekte, men så fikk vi øye på våpnene deres. Med en gang de begynte å skyte løp vi til klasserommene. De gikk fra klasserom til klasserom og skjøt barn, forteller han til BBC.

SISTE NYTT

Siste nytt