Øyenvitne til NRK: – Arresterte mann i 30-40-årsalderen

Politiet arresterte en mann i ett busskur etter knivstikkingen på Ikea i svenske Västerås. Det sier et øyenvitne til NRK.

Fredrik Pikkuaho filmet da politiet arresterte en mann i 30-40-årsalderen etter knivstikkingen der to personer ble drept og en alvorlig såret på Ikea i Västerås.

Se bildene fra arrestasjonen.

– Noen politimenn sprang mot et busskur, der det stod en mann på mellom 30 og 40 år. De rettet våpen mot ham og skrek at han skulle legge seg. Han gjorde ikke noen motstand, han bare skrek litt.

Politibil utenfor Ikea-varehus

En politibil utenfor Ikea-varehuset i Västerås.

Foto: Peter Ström / SVT

Det sier Fredrik Pikkuaho til NRK på telefon fra Västerås. Han og hans kone var Ikea under knivdramaet der to personer ble drept og en ble alvorlig såret.

– Jeg og min kone var på Erikslund shoppingcenter. Før vi skulle reise hjem gikk vi innom Ikea for å låne toalettet, forteller han.

Trodde først det var et ran

Det første de merket til det som hadde skjedd var at mange ordensvakter kom springende inn, mens personalet virket forvirret og sprang rundt.

– Hva er det som har hendt, tenkte vi. Vi trodde først at det bare var et ran eller noe sånt. At det skulle være så alvorlig, det visste vi ikke, sier han.

Deretter ble inngangen stengt og da Pikkuaho kom utenfor så han ambulanser og politibiler.

Pikkuaho var like ved da politiet arresterte en mann og startet å filme akkurat da politiet hadde fått den mistenkte på bakken.

– Politiet sa til hverandre: Det er mannen med rett signalement, sier Fredrik Pikkuaho til NRK.

Ifølge politiet ble mannen arrestert 15-20 minutter etter knivstikkingen.

Beskjed ved 13-tiden

Hendelsen på varehuset skjedde ved 13-tiden i dag.

– To personer er døde og en er alvorlig skadet og en er pågrepet, mistenkt for mord, sier nærpolitisjef Per Ågren til SVT.

Varehussjef Mattias Johansson sier til lokalavisen VLT at ofrene «tilsynelatende er tre helt vanlige besøkende». Han sier også at ingen av ofrene er ansatt ved Ikea.

SISTE NYTT

Siste nytt