NRK Meny
Normal

Flere titalls drept i Bangkok - turister er blant ofrene

Svenske Andreas Sjökvist, 37, oppholdt seg i et kontor 50 meter unna der det smalt. Han forteller at hele det ristet i hele bygget da bomben gikk av.

En motorsykkel ligger utenfor tempelet der bomben gikk av

Bomben var trolig plassert på en motorsykkel. Eksplosjonen skjedde utenfor et tempel i sentrum av Bangkok.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

Minst tre utlendinger er blant de drepte i bombeeksplosjonen i Bangkok, ifølge turistpolitiet. En skal være fra Filippinene og to andre fra Kina.

Nyhetsbyrået Reuters gjengir lokale medier, som melder at minst 27 mennesker ble drept da en bombe plassert på en motorsykkel gikk av i kveldsrushet.

Utenriksdepartementet sier til NTB at de ikke har noen indikasjoner på at nordmenn er rammet av eksplosjonen ved Erawan-helligdommen.

Kontorbygg evakuert

– Det var et utfattelig smell. Og så lå det kroppsdeler overalt, forteller svenske Sjökvist til Aftonbladet. Han ble evakuert fra bygget han oppholdt seg. Tempelet, der det smalt, ligger rundt 50 meter bortenfor kontoret hans.

– Nå er det sikkert minst 100 ambulanser der jeg er, sier han til den svenske avisa.

Frykter flere bomber

Ifølge CNN fins det en bombe til i området, som ennå ikke har detonert. Nyhetsbyrået Reuters får bekreftet opplysningen hos politiet.

– Vi ser etter to eller tre bomber etter å ha funnet et mistenkelig objekt, sier politisjef Prawut Thawornsiri til nyhetsbyrået.

Politiet gransker stedet, der eksplosjonen skjedde

Politiet frykter at det kan være en bombe til i sentrum av Bangkok.

Foto: Mark Baker / Ap

Politiet har allerede funnet to andre sprengladninger i Bangkok etter eksplosjonen, melder Bangkok Post. Den ene av disse var festet til støttepilar under en skytrain-bane. Begge bombene ble desarmert.

Eksplosjonen i det travel knutepunktet Ratchaprasong skjedde rundt kl 19 lokal tid. Også femstjerners hoteller og store kjøpesentre ligger rundt helligdommen, der motorsykkelen eksploderte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt