Ventet i nervepirrende minutter på å komme ut av metrostasjonen

- Jeg visste ikke om det ville komme nye eksplosjoner. I 25 nervepirrende minutter var Marina Zubko fra Innovasjon Norge på metrostasjonen.

Video Marina Zubko rapporterer fra Moskva

Marina Zubko jobber for Innovasjon Norge i Moskva

Overvåkingsbilder fra t-banestasjoner i Moskva

Overvåkingsbilder viser hvordan det så ut rett etter eksplosjonen.

- Jeg satt på metroen da det kom beskjed på høytaleren om at det var noen tekniske problemer. Vi måtte gå av på Oktjaberskaja, stasjonen før Park Kultury, forteller Marina Zubko.

Passasjerene ble imidlertid ikke rådet til å forlate metroen. - Jeg sto derfor på stasjonen da mannen min, etter mange forsøk, fikk tak i meg på telefon.

Skremt mann

Han fortalte at han hadde hørt på nyhetene om to bombeksplosjoner i metroen i Moskva. - Han virket veldig skremt, og ba meg komme meg ut av metroen så fort som mulig, forteller Zubko.

Evakuering fra metroen i Moskva

Mange forsøkte å komme seg ut samtidig.

Foto: AP Photo/ Alexander Zemlianichenko Jr. / Scanpix

Det var imidlertid lettere sagt enn gjort. Det er tre lange rulletrapper opp fra Oktjaberskaja. I dag var bare en av dem i drift. Veldig mange mennesker forsøkte å komme seg opp rulletrappen.

Det tok Marina Zubko 25 minutter å komme seg ut av metroen. De minuttene var veldig lange.

– Når du står nede i stasjonen og vet om disse bombene ønsker du bare å komme deg ut, men det er helt umulig.

- Jeg var redd

- Jeg visste ikke om det ville komme flere. Det var helt umulig å komme seg raskt ut. Det er egentlig helt umulig å beskrive hva jeg følte. Jeg visste ikke hva som kom til å skje i neste minutt og var veldig redd, forteller hun.

Da hun kom ut i friluft, var hun veldig glad. - Alt er bra med meg, men heretter kommer jeg til å bruke bil til jobben, sier Zubko til NRK.

Brannmenn bærer en død person ut av Lubljana stasjon

Brannmenn bærer en død person ut av Lubljana stasjon.

Foto: Sergey Ponomarev / Scanpix/AP

SISTE NYTT

Siste nytt

Kinas første bemannede romferd på fem år. Romraketten «Den lange marsjen 2F» ble skutt opp fra Gobi-ørkenen torsdag 17. juni 2021.

Se oppskyting: Kineserne på vei til ny romstasjon

Raketten som skal ta de første astronautene til Kinas nye romstasjon, tok av torsdag. Ferden blir landets lengste til nå.