NRK Meny
Normal

Flyselskapene overrasket over Gran Canaria-streiken

Flere hundre skandinaviske turister som ikke kom seg hjem fra Gran Canaria i går, er på vei hjem i dag. Flyselskapene er overrasket at streiken ble større en først varslet.

Flypassasjerer i kø utenfor fly på Gran Canaria

Flypassasjerer i kø utenfor et Norwegian-fly på Gran Canaria.

Foto: Wenche Bødtker-Lund

Streiken blant de bakkeansatte berørte både Norwegian og SAS lørdag.

Norwegians flygning til Trondheim gikk sent lørdag. Flygningene til Oslo, Bergen og Stavanger går søndag, til ulike flytider.

– Vi håper og tror at alle de skandinaviske passasjerene sitter på et fly tilbake i 15-16-tiden i ettermiddag, sier presse- og informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian til NRK.

LES OGSÅ: Innstilte flyavganger på grunn av streik

SAS' fly har allerede lettet søndag. Selskapet hadde i alt fire fly som måtte overnatte fra lørdag til søndag, tre av disse charterfly for reiseselskapet Apollo.

– Alle flyene som måtte overnatte, er på vingene og på vei til sine destinasjonssteder. De lander i Norge i ettermiddag, sier informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS til NRK.

LES OGSÅ: Bakkemannskaper tatt ut i streik på Gran Canaria

(Saken fortsetter under bildet)

Flere fly venter på Gran Canaria

Flyselskapene fikk store problemer på Gando-flyplassen sør på Gran Canaria.

Foto: Wenche Bødtker-Lund

Lander søndag

Verken SAS eller Norwegian har flygninger fra Gran Canaria søndag.

SAS trodde tidligere på dagen søndag at det ville bli betydelige utfordringer med passasjerenes bagasje.

– Dette ser ut til å gå bra. Det meste av bagasjen er med på flyene som går fra Gran Canaria i dag. Det kan hende at noe av bagasjen havner i feil by i Norge, men dette skal vi håndtere relativt raskt, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

LES OGSÅ: Kom seg ikke hjem til fødselsdagsfeiring

Tatt på senga

Flytrapper ikke i bruk på Gran Canaria

Det ble store forsinkelser fordi flyselskapet Iberias bagasjestuere og øvrig bakkepersonell streiket.

Foto: Wenche Bødtker-Lund

Streiken blant flyselskapet Iberias bagasjestuere og øvrig bakkepersonell på Gando-flyplassen sør på Gran Canaria ble varslet onsdag 3. november, ifølge Canariposten. Fagforeningen varslet da at de vil streike hver fredag og lørdag i november, i protest mot lave lønninger og dårlige arbeidskontrakter.

Johansen vedgår at SAS ble tatt litt på senga av streiken.

– Det ble alle handlingagentene på bakken. Vi hadde fått en melding i forkant om at kapasiteten på bakken ville bli redusert med 25 prosent og at noen forsinkelser kunne påregnes. Med det i tankene forventet vi ikke full stans, så dette ble i et helt annet omfang enn varslet, sier informasjonssjefen.

Larsson i Norwegian sier de også fikk oppgitt at streiken ville berøre 25 prosent av flyselskapets trafikk.

– Vi ble overrasket over at streiken ble trappet opp, forteller hun.

– Kan bli vanskelig å fly

Johansen i SAS sier selskapets representant i Madrid har vært i ulike møter for å få klarhet i situasjonen rundt streikene. I verste fall fortsetter de hver fredag og lørdag i november.

– Hva utfallet har blitt, kjenner jeg ikke til. Men hvis vi får full stans som i denne helgen, da kan vi ikke fly, fastslår Johansen i SAS.

– Det vi har fått høre, er at det er en risiko for flere streiker. Vi må se på dette i løpet av uken, opplyser Larsson i Norwegian.

Streik på flyplass på Gran Canaria

Bakkepersonellets fagforening varslet 3. november at de vil streike hver fredag og lørdag i november, i protest mot lave lønninger og dårlige arbeidskontrakter.

Foto: Wenche Bødtker-Lund
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt