Hopp til innhold

Her ankommer de sin nye skole etter massakren

Skolesekkene som ble forlatt under massakren i desember, ligger klare til første skoledag. Men skoleelevene ved Sandy Hook Elementary får starte på ny frisk, i nye lokaler i nabobyen Monroe.

Det blir en spesiell skoledag for de overlevende etter massakren ved Sandy Hook Elementary i Newtown, Connecticut.

VIDEO: Her ankommer skoleelevene ved Sandy Hook Elementary første skoledag etter nyttår, kun tre uker etter skoleskytingen der 20 medelever mistet livet.

Hundrevis av barn som unngikk massakren på barneskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut, 14. desember, startet i dag året ved ny skole i nabobyen Monroe.

20 av medelevene deres, alle på seks og sju år, ble drept, da 20 år gamle Adam Lanza angrep skolen for tre uker siden.

Lanza drepte denne dagen også seks ansatte ved skolen, i tillegg til sin egen mor. Da politiet ankom Sandy Hook Elementary 14. desember, tok Lanza også sitt eget liv.

Les: Her er de unge ofrenes historier
Les også:
Her er drapsmannen: Blir beskrevet som et geni

Barn fra Sandy Hook på vei til skolen

Nysgjerrige barn tittet gjennom rutene på skolebussen da de ble fraktet til sin nye skole i nabobyen Monroe torsdag morgen.

Foto: SHANNON STAPLETON / Reuters

Tok med møbler og tegninger

Skolens ledelse har valgt å omdøpe den til nå ubrukte Chalk Hill School, til Sandy Hook Elementary, som deres gamle skole.

De har også tatt med møbler, tegninger og barnas skolesekker fra gamleskolen i Newtown, for å gjøre overgangen så sømløs som mulig, skriver New York Times.

Foruten estetikken har arbeidere jobbet med å bygge om ungdomsskolen til en barneskole, noe som har betydd større og mindre endringer som at baderomsgulvene måtte forhøyes og dorullholderne måtte senkes.

– På et tidspunkt var det 80 personer inne i bygningen for å gjøre den i stand, forteller skoleinspektør i Newtown, Janet Robinson.

Ekstra sikkerhetstiltak

Barna ankom sin nye skole klokken 9, lokal tid torsdag, etter å ha blitt hentet på velkjente stoppesteder rundt om i byen.

Til tross for at alt er stelt i stand for at barna skal få en så normal oppstart som mulig, var det likevel tegn til uroen som herjer i området etter massakren.

Politibiler har tatt plass ved flere skoler i området, og det er satt i verk ekstra sikkerhetstiltak for å forsikre både barn og voksne.

Les mer: – Jeg er ikke sikker på om jeg er helt klar for å la dem dra

Politisperringer ved nye Sandy Hook Elementary

Politisperringer møtte elever og foreldre ved inngangen til nye Sandy Hook Elementary i Monroe første skoledag.

Foto: Jessica Hill / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt