Overlevde flere dager langt bjørneangrep i Alaska

Mannen ble først angrepet av grizzlybjørnen en gang. Deretter hadde han bjørnen etter seg i flere dager. Til slutt ble han reddet av SOS-meldingen han hadde skrevet på taket.

Dette bildet fra den amerikanske kystvakten viser en gruveleir i nærheten av Nome, Alaska, der flypersonellet fra kystvakten reddet en mann etter et bjørneangrep 16l. juli.

REDDET HER: Dette bildet fra den amerikanske kystvakten viser en gruveleir i nærheten av Nome, Alaska, der flypersonellet fra kystvakten reddet en mann etter et bjørneangrep 16. juli.

Foto: Handout / AFP

Mannskapet i helikopteret fra kystvakten så SOS-meldingen på taket av en avsidesliggende hytte i Alaskas ødemark.

Mannen kom snublende ut av hytta og viftet med et hvitt flagg.

Da redningsmannskapet kom ned til mannen, så de at han hadde blåmerker på brystet og et skadet bein han hadde teipet opp.

Angrepet en uke

Mannen fortalte dem at han hadde blitt angrepet av en bjørn som stadig vendte tilbake til den avsidesliggende leiren der han bodde.

– Bjørnen hadde gått til angrep, og trukket med seg mannen ned i elven, forteller Jared Carbajal hos kystvakten til The New York Times.

Mannen overlevde angrepet, men bjørnen hadde kommet tilbake til hytta der han oppholdt seg.

Selv om mannen hadde med seg pistol, klarte han ikke å bli kvitt bjørnen.

– Han fortalte at bjørnen kom tilbake hver natt, og at han ikke hadde sovet på noen dager, sier Carbajal.

Ifølge New York Times hadde mannen nesten gått tom for ammunisjon, og døren til hytta der han bodde hadde blitt revet av.

Oppdaget helt tilfeldig

Mannen hadde flaks da han ble funnet. Kystvakten var på vei for å sette av en forskergruppe på et annet sted, men ble omdirigert på grunn av været da de oppdaget nødmeldingen.

Mannens identitet er ikke kjent, men redningsmannskapet sier han er i 50-60-årsalderen, og at venner hadde meldt ham savnet.

Den amerikanske kystvakten fløy ham til sykehus for å få legehjelp, men sier skadene hans ikke er livstruende.

Det er kjent at det er bjørner i dette området, men det er sjelden mennesker blir angrepet.

I en rapport fra 2019 skriver helsemyndighetene i Alaska at 68 personer var på sykehus med skader etter bjørneangrep og at ti personer mistet livet i perioden 2000–2017.

FUNNET I ØDEMARKEN: Mannen ble funnet rundt 6 mil fra befolkede Nome i Alaska.

SISTE NYTT

Siste nytt