NRK Meny
Normal

Over 900 drept på Gazastripen

Tallet på drepte under krigen på Gazastripen har passert 900 opplyser hjelpearbeidere.

En Hamas-aktivist begraves.
Foto: MOHAMMED SALEM / REUTERS

277 av de drepte er barn, mens til sammen 3950 er såret. Siden krigen startet 27. desember i fjor, har palestinske aktivister skutt nærmere 700 raketter mot Israel. Tre sivile israelere er drept i disse angrepene, mens ti soldater er drept på Gazastripen.

I dag tidlig var det kamper mellom israelske styrker og Hamas-medlemmer flere steder i området. De hardeste sammenstøtene var nord på Gazastripen.

I alt seks mennesker er drept hittil i dag.
Samtidig fortsetter Hamas sine rakettangrep mot Israel. I dag eksploderte tilsammen tre raketter og granater på israelsk område uten å gjøre skade.

Reservister

Kampene i dag foregikk samtidig som israelske reservesoldater gikk inn i krigen. Israelske medier spekulerer i om dette betyr at den militære innsatsen dermed styrkes ytterligere.

Les: Setter inn reservesoldatene

Egyptsamtaler

Egypt forsøker å få til en våpenhvile. Samtalene mellom Hamas-respresentanter og egyptiske meklere fortsetter i dag.

Etter samtalene i går sa Hamas' representant i Libanon, Osama Hamdan, at det var gjort noen framskritt på noen områder.

- Vi avviser deler av forslaget, men ikke hele forslaget, sa Hamdan. En egyptisk talsmann kalte samtalene positive, og sa at Hamas ønsker å stanse blodbadet på Gazastripen snarest mulig.

En israelsk representant har utsatt reisen sin til Egypt for å snakke med landets representanter, uten å oppgi noen grunn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt