NRK Meny
Normal

Over 70 afghanere trolig omkommet i jordskred

Over 70 personer antas å ha mistet livet i to jordskjelv i en landsby Afghanistan. Det er lite håp om å finne overlevende.

Afghanistan - landsby tatt av jordskred

Landsby-beboere i området der mellom 20 og 30 hus ble tatt av jordskred mandag.

Foto: Jawed Basharat / Ap

Redningsmannskap lette tirsdag etter ofrene som ble liggende begravd under sammenraste leirhus i byen Mullah Jan i den fjellrike Hindukush-regionen i provinsen Baghlan.

De første meldingene gikk ut på at mellom 20 og 30 hus i den lille landsbyen Sayi Hazara hadde blitt begravd i jordskredet, og at 100 personer var fryktet omkommet.

Mange kvinner og barn

Det første skjelvet hadde en styrke på 5,4 og det andre 5,7. Skjelvene utløste et jordskred som begravde husene i den avsidesliggende landsbyen. De fleste av de omkomne er kvinner og barn.

Forsterkninger fra hovedstaden Kabul var tirsdag på vei til avsidesliggende området som ble rammet av to skjelv med en halv times mellomrom dagen før.

Lokalbefolkningen ytret mandag sin frustrasjon over ikke å ha tungt maskineri tilgjengelig, noe som minsket mulighetene for å grave fram overlevende.

Merkbart i hovedstaden

Skjelvene var merkbare i hovedstadsområdet, der bygninger svaiet, fortalte folk i byen.

Det nordlige Afghanistan og områder over grensen i nabolandet Pakistan rammes ofte av jordskjelv. I oktober 2005 mistet 74.000 mennesker livet i et voldsomt skjelv i Pakistan, som også gjorde 3,5 millioner hjemløse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt