Over 50 fly forsinket etter bombetrussel mot Arlanda

Mange passasjerer rammes av forsinkelser mens politiet undersøker en bombetrussel mot fly på Arlanda flyplass utenfor Stockholm. Deler av flyplassen er sperret av og passasjerer evakuert.

Ifølge svenske medier var bombetrusselen på Arlanda rettet mot Germanwings-flyet

Ifølge svenske medier var bombetrusselen på Arlanda rettet mot Germanwings-flyet som sees i bakgrunnen på bildet.

Foto: Johan NIlsson /TT / NTB scanpix

En person ha kommet med en bombetrussel mot et fly på den svenske flyplassen Arlanda tirsdag morgen. Passasjerer har blitt evakuert fra deler av flyplassen, melder SVT.

Politiet fikk melding om bombetrusselen like før klokken 09. Ifølge Aftonbladet skal en mann i 50-årsalderen ha henvendt seg til personalet på et Germanwings-fly til Hamburg, som sto ved utgang 7 på flyplassens terminal 5.

Mannen skal ha spurt etter noen som snakket svensk og fortalt at han hadde en følelse av at det var en bombe om bord i et SAS-fly, og at sønnen hans hadde pakket ned en bombe i bagasjen hans. Mannen er tatt hånd om av politiet.

Mellom 50 og 100 fly påvirkes av situasjonen. Også norsk flytrafikk kan bli rammet av hendelsen

Bombeteknikere

Tirsdag formiddag hersker det usikkerhet om hvorvidt det dreier seg om trusler mot ett eller to fly, melder Expressen. Politiet er foreløpig svært sparsomme med opplysningene. Det er mange politifolk på stedet og bombeteknikere er på plass.

– Vi har fått inn en trussel mot fly, vi holder på å undersøke hva dette er for noe, sier pressevakt Albin Näverberg ved Stockholm-politiet.

Näverberg kan foreløpig ikke komme med opplysninger om hva trusselen dreier seg om, eller hvilket selskap som eier flyet.

– Mistanken er knyttet til bagasje. Noen utganger er avsperret mens politiet undersøker dette, sier presseansvarlig Ulf Wallin i Swedavia.

Arlanda flyplass

To av tre pirer på terminal 5. Totalt er det 24 gater på de to pirene. Denne videoen fra bagasjehallen på viser at stadig flere passasjerer er rammet av bombetrusselen.

– Passasjerer ble evakuert

Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at to av tre pirer på terminal 5 er evakuert. Passasjerer fra flere fly og deler av terminalbygningen skal være evakuert. Fly som skulle ha landet i det aktuelle området, omdirigeres.

– Det er politi over alt, sier en reisende som ble evakuert fra et fly, til Aftonbladet.

– Vi skulle akkurat til å ta av. Flyet rullet ut, men så kom vi ikke lenger. Først sa flygeren at han ikke visste hvorfor vi ikke fikk ta av. Så sa han at det var en bombetrussel på flyet ved siden av oss, sier passasjeren, som bare oppgir navnet Johan.

Kommunikasjonsdirektør Klas Nilsson i Swedavia opplyser til SVT
at mellom 50 og 100 fly påvirkes av situasjonen. Også norsk flytrafikk kan bli rammet av hendelsen.

– Konsekvensene kommer til å bli større enn man kan tro. Derfor oppfordrer vi reisende til å skaffe informasjon på forhånd og være forberedt på en problematisk situasjon på Arlanda, sier Nilsson.

Informasjonssjefen om situasjonen til SVT

En talsperson for Arlanda Lufthavn uttaler at de stengte områdene får ringvirkninger og byr på problemer for hele flyplassen.

Kun utenlandstrafikk

Ulf Wallin i Swedavia opplyser at trafikken tirsdag formiddag flyttes over til den tredje piren som ikke er evakuert.

– Utenlandsterminalen har tre pirer, og det er de to minste som er avsperret. Derfor henviser vi reisende til den største piren. Passasjerer bes lytte til informasjonen som kommer over høyttalerne eller sjekke med flyselskapene, sier han til TT.

Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier bombetrusselen påvirker
Norwegians flygninger fra Stockholm.

– Det vil også kunne påvirke andre flygninger i rutenettet vårt. Vi ber derfor passasjerene våre om å følge med. Vi sender også ut SMS til passasjerer som får forsinkelser på flygningene sine, sier han.

Innenlandstrafikken på Arlanda er ikke rammet av evakueringene
og der går trafikken som normalt.

Arlanda bombetrussel

Deler av Arlanda lufthavn utenfor Stockholm er evakuert på grunn av en bombetrussel.

Foto: Johan NIlsson / TT/NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt