Over 150 døde i flomkatastrofen i Japan

Dødstallet etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår er steget til over 150. Nå er det frykt for at overlevende skal rammes av heteslag.

Store skader etter flom

Redningsarbeidere ved et ødelagt hus i Hiroshima i går.

Vannmassene er på vei tilbake etter det store regnværet, men fortsatt er opp mot 70 personer savnet, ifølge japanske myndigheter.

På grunn av mangel på rent drikkevann og høye temperaturer på over 35 grader er det nå frykt for at befolkningen i de hardt rammede områdene skal få heteslag. I byen Kure er over 226.000 mennesker isolert uten vann og forsyninger som følge av regnkatastrofen.

– Ikke noe vann, ikke noe mat, ingenting kommer til byen. Vi kommer til å bli dehydrert om vi fortsetter å være isolert, sa en lokal innbygger i Kure til den japanske avisen Mainichi.

Reddes

En mann reddes ut fra sitt hus i Okayama mandag.

Foto: Jiji Press / AFP

Vanskelig redningsarbeid

Det kraftige regnet startet vest i Japan i forrige uke. Tirsdag begynte vannmassene endelig å trekke seg tilbake etter at regnværet ga seg mandag.

I byen Kurashiki, som har over 400.000 innbyggere, ble flere bydeler helt oversvømt, og flere mennesker måtte klatre opp på hustakene sine for å bli reddet.

Mer enn 70.000 personer deltar i søket etter savnede, men gjørme og store vannmasser skaper voldsomme problemer for redningsarbeiderne. Likevel fortsetter arbeidet med uforminsket styrke.

Mabi

Vannstanden er på vei tilbake. Her går to kvinner forbi et flomrammet område av Mabi i Okayama tirsdag.

Foto: Martin Bureau / AFP

Statsministeren avlyste utenlandstur

Ifølge myndighetene har 156 personer mistet livet. Det er det høyeste dødstallet som følge av flom i Japan på mer enn 30 år.

Flere nyhetsbyråer melder om enda høyere dødstall. Ifølge Reuters er det minst 155 døde.

Statsminister Shinzo Abe avlyste mandag en planlagt utenlandstur for i stedet å reise til de hardest rammede områdene sørvest i landet.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over 1 meter regn på kort tid.

Ødelagt vei

En ødelagt vei i Mabi i Okayama tirsdag.

Foto: Martin Bureau / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt