Over 1000 falske politistudenter arrestert i India

Politistudenter hadde leid inn hjelpere til å ta de fysiske testene for dem i delstaten Bihar i India. Det endte med at 1000 falske politistudenter ble arrestert.

Indisk politi forsøker å arrestere tibetanske demonstranter tidigere i år.

Indisk politi forsøker å arrestere tibetanske demonstranter tidigere i år. Indiske politifolk må være i god fysisk form, og derfor må de gjennom fysiske tester under utdannelsen.

Foto: Altaf Qadri / Ap

Det er politiet i Bihar som opplyser dette til avisen The Times of India.

Aldri tidligere har et så stort antall personer som opptrer som noe annet blitt arrestert.

Til sammen er 1068 personer arrestert de to siste ukene etter at politiet i Bihar begynte å sammenligne bilder tatt av de ekte politiaspirantene mot dem som dukket opp for å gjennomføre de fysiske testene.

Rekrutterer nye politifolk

Regjeringen i India satte i fjor i gang en rekrutteringsprosess som hadde som mål å ansette nærmere 12.000 nye polititjenestefolk.

Over 52.000 søkere som meldte seg har blitt sjekket under den skriftlige eksamen, at de var den de utga seg å være.

Delstaten Bihar fikk også tidligere denne måneden medienes søkelys på seg, da en mobilvideo tydelig viser personer som stikker jukselapper inn vinduene til elevene som tar eksamen.

Beskyldes for ikke å ta juks på alvor

Utdanningsmyndighetene beskyldes for å ikke ta massejukset på alvor. Liknende hendelser skal også ha skjedd andre steder i staten, men skolemyndighetene benekter at det er tilfellet.

– Dersom elevene jukser, vil de ikke lykkes i livet, men noe slikt foregår ikke i mitt senter. Her utfører vi rolige og juksefri eksamener, hevder Vishwanath Kumar ved Mulkzada Singh High School overfor Reuters.

Familie og venner henger bokstavelig talt utenfor skolebygningen i India der de sender inn jukselapper til elevene inne i bygget.

Den oppsiktsvekkende mobilvideoen av det storstilte eksamensjukset i delstaten Bihar spres på internett.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt