Over 100 arrestert i barneovergrepssaker: Politiet utga seg for å være unge jenter

Politiet Toronto i Canada sier de har pågrepet 104 menn som de mener har brukt internett til å avtale sex med mindreårige helt nede i 13-årsalderen.

Etterforsker Thai Truong ledet overgrepsetterforskning i Canada

OMFATTENDE: Etterforsker Thai Truong i York Regional Police sier 34 av mennene har erkjent straffskyld.

Foto: York Regional Police / York Regional Police

Arrestasjonene er fordelt over de siste fire årene, men det var først fredag at saken ble gjort kjent offentlig. Den hemmelige aksjonen ble satt i gang i 2013 etter at politiet oppdaget at en tredel av de kvinnelige prostituerte i Toronto var 18 år eller yngre, med en gjennomsnittsalder på under 15 år.

Politietterforskeren Thai Truong sier politifolk etter dette la ut falske sexannonser på internett hvor de har utgitt seg for å være unge kvinner.

– Har hindret at 104 barn ble kjøpt

Potensielle kunder ble fortalt at «jentene» var i alderen 13 til 16 år, noe som førte til at de fleste interessentene avslo tilbudet. Men 104 menn var fortsatt interessert og ble arrestert etter å ha avtalt å møte «jentene».

Ifølge Truong har man ikke avdekket noen faktiske barneofre i saken.

– Alle mennene som ble arrestert, ble pågrepet fordi de hadde forsøkt å kjøpe tjenester fra prostituerte barn. Hvis vi ser på dette fra et forebyggende perspektiv, så har vi stoppet 104 menn fra kjøpe (tjenester av) 104 barn, sa Truong på en pressekonferanse.

Laster Twitter-innhold

35 erkjenner skyld

35 av dem har erkjent straffskyld og er blitt dømt til straffer på mellom tre og sju måneder i fengsel, skriver nyhetsbyrået AP. Resten av sakene er fortsatt til behandling i rettsvesenet.

– De fleste mindreårige som blir brukt til menneskehandel, kontaktes i sosiale medier. Internett er noe helt annet enn det var for noen år siden, sier Truong.

Ifølge Truong er det ofte svært vanskelig å få de angivelige ofrene i prostitusjonssaker til å samarbeide med politiet, ettersom ofrene ofte er redde for bakmennene.

Ti av arrestasjonene ble gjort i 2014, 22 i 2015, 53 i fjor og 19 så langt i år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt