Ouattara klar til å ta over Abidjan

Elfenbenskystens internasjonalt anerkjente presidentvalgvinner, Alassane Ouattara, hevder han er klar til å sette inn det avgjørende slaget om landets viktigste by, Abidjan.

Ouattara lojale styrker utenfor Abidjan

Ouattara-lojale styrker står klare til å rykke inn i Abidjan.

Foto: STR / Reuters

– Strategien har vært å omringe byen og angripe Gbagbos soldater i sentrum av byen, det har vi nå har gjort, sier Ouattaras statsminister Guillaume Soro til den ivorianske TV-stasjonen TCI, ifølge AFP.

– Gbagbos soldater er preget av panikk og tiden er nå inne for det avgjørende slaget om byen. Det vil bli raskt og effektivt, sier han videre til TV-stasjonen.

Massaker

Tidligere har det blitt meldt om kraftige kamper lenger vest i landet, der blant annet over 300 ble massakrert i byen Duekoue.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon krever nå at de ansvarlige for massakren skal bli straffet for sine handlinger. Men både Ouattara og Laurent Gbagbos styrker avviser at de har hatt noe med drapene å gjøre.

I landets viktigste by og økonomiske hovedstad, Abidjan, var det i forrige uke flere harde kamper. Da var både presidentpallaset og byens flyplass under kraftige angrep.

Det franske forsvaret skal nå tatt kontroll over flyplassen og landet har flydd inn ytterligere 300 soldater, og har nå til sammen 1.400 soldater i nærheten av Abidjan.

Slaget i Duekoue var et av de siste slagene mellom styrkene til Ouattara og Laurent Gbagbo som nekter å gå av, før Ouattaras styrker nådde Abidjan.

Etnisk oppgjør

Ifølge den internasjonale Røde Kors-komiteen ble minst 800 mennesker drept i det som kan se ut som et rent etnisk oppgjør i Duekoue. Opplysningene bygger på Røde Kors-representanters egne opplysninger etter at de hadde besøkt området.

– Det er ingen tvil om at noe i meget stor skala skjedde i denne byen. Røde Kors fortsetter å samle informasjon, talskvinne Dorothea Krimitsas i Genève.

SISTE NYTT

Siste nytt