NRK Meny
Normal

Østerrikes myndigheter innrømmer feil

Østerrikes justisminister, Maria Berger, innrømmer for første gang at myndighetene kan ha gjort feil i forbindelse med incestsaken i Amstetten.

Østerrikes justisminister, Maria Berger, innrømmer for første gang at myndighetene kan ha gjort feil
Foto: HEINZ-PETER BADER / REUTERS

- Myndighetene var for godtroende da de godtok forklaringen fra Josef Fritz om at datteren var opptatt i en sekt og derfor hadde forsvunnet, sier Berger i et intervju i dag.

Skulle vært nøyere

Hun sier også at forklaringen om at datteren hadde rømt med en religiøs sekt ville blitt gransket nøyere i dag.

Fritzl ble så tidlig som i 1967 dømt for voldtekt av en østerriksk kvinne. Men myndighetene sjekket aldri disse opplysningene da han senere adopterte tre av de barna han fikk med sin egen datter.

Ikke et monster

- Jeg er ikke et monster, skal Josef Fritzl utalte seg til sin advokat.

Han mener han kunne ha drept alle sine barn og da vil ingen ha oppdaget grusomhetene.

Ifølge hans advokat, Rudolf Mayer, var det Fritzls handlinger som reddet livet på den eldste datteren. Nitten år gamle Kerstin ble sendt til sykehuset med svikt i flere indre organer. Hun har siden innleggelsen befunnet seg i kunstig koma, men er nå ute av livsfare.

Fritzl fikk i alt sju barn sammen med datteren han holdt fanget i kjelleren fra hun var 18 år gammel. Et av barna døde, mens tre av dem vokste opp sammen med Fritzl og hans kone. De tre andre bodde sammen med Josef Fritzls datter i kjelleren helt til den eldste datteren ble syk i april.

Sjekkes mot uoppklarte drap

Da hun ble kjørt til sykehus i all hast, ble det satt i gang en leteaksjon etter moren, som nå er 42 år gammel. Dermed ble fangenskapet avdekket og Fritzl pågrepet.

– Hadde det ikke vært for meg, ville ikke Kerstin vært i live i dag. Det var jeg som sørget for at hun ble brakt til sykehus, sier Fritzl.

Fritzl sjekkes også opp mot et uoppklart drap av ei østerriksk jente i 1986.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt