Norsk OSSE-observatør kom til rette igjen

Observatørgruppen som Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) meldte savnet onsdag er det nå opprettet kontakt med igjen, skriver organisasjonen på sin hjemmeside.

OSSE

FORTSATT ET TEAM SAVNET: Michael Bociurkiw er talsperson for OSSEs observatørteam til Ukraina. Ett av teamene ble meldt savnet tirsdag, og er fortsatt ikke lokalisert. Onsdag ble nok en gruppe meldt savnet, men skal nå være kommet til rette.

Foto: DIETER NAGL / Afp

NRK oppdaterer saken

OSSE meldte onsdag formiddag at et av deres observatørteam var savnet. Teamet, som var på vei fra vest i Donetsk til Dnipropetrovsk, er det andre som er meldt savnet siden i går. Klokken 19.00 skal organisasjonen ha fått kontakt med gruppen igjen.

Blant gruppen på 11 internasjonale observatører som nå skal ha kommet tilbake til Donetsk, skal er det en nordmann, ifølge OSSE.

I tillegg skal det ha vært observatører fra USA, Australia, Bulgaria, Nederland, Finland, Italia, Polen, Russland og Slovakia.

Observatørene er en del av en tilsynsgruppe som overvåker situasjonen i området og rapporterer tilbake til OSSE.

Laster Twitter-innhold

Fire observatører fortsatt savnet

De fire observatørene som ble meldt savnet tirsdag kommer fra Danmark, Sveits, Estland og Tyrkia. OSSE skal sist ha vært i kontakt med de fire observatørene mandag ettermiddag. OSSE mistet kontakten med de fire da de patruljerte utenfor Donetsk. OSSE vet foreløpig ikke hvor de fire befinner seg. De forsvant samtidig som det pågikk harde kamper mellom ukrainske regjeringsstyrker
og prorussiske separatister i Donetsk.

– Vi vet ikke hvor de er, men vi antar at de holdes av en eller annen separatistgruppe, sa den tyske diplomaten Wolfgang Ischinger, OSSEs forhandler i Ukraina, onsdag.

De selvutnevnte lederne for separatistene i Donetsk avviser at de har noe som helst med forsvinningen å gjøre, og det antas at de fire holdes av en liten gruppe opprørere.

– Dersom sikkerhetssituasjonen er slik at man begynner å frykte for livet til vårt personell, så må vi trekke dem ut fra landet, sa Ischinger, som syns det ville være svært trist om det måtte skje.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt