Oscarsson ennå ikke funnet i ruinene

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Årsaken til brannen som mest sannsynlig har kostet den svenske skuespilleren Per Oscarsson og hans kone livet, er foreløpig et mysterium.

Kriminalteknikere har jobbet på spreng ved brannruinene i Skara siden nyttårsaften, men foreløpig har man ikke funnet kroppene deres, skriver Aftonbladet.

Huset til den svenske skuespilleren, som er kjent i Norge fra Ronja Røverdatter og filmene om Lisbeth Salander, og hans kone Kia Östling brant ned til grunnen nyttårsaften. Begge er savnet.

Per Oscarsson

Per Oscarsson omkom trolig i brannen i sitt hjem torsdag.

– Venner og familie har forklart at paret skulle være i huset til over nyttår. Ingen har hørt at de skulle reise bort, sier Carina Anderson ved Lidköpingspolitiet.

Brannen startet torsdag kveld, men ingen hørte eller så verken flammer eller brannlukt. Politiet tror grunnen kan være at vinden lå på slik at røyken forsvant ut i skogen.

– Blir kanskje aldri bekreftet

Kriminaltekniker Enar Gustavsson forteller til avisa at det ikke er sikkert at det noen gang blir funnet likrester i ruinene.

– Når det har brent så kraftig er det vanskelig å finne mennesker og brannårsak, sier han.

Selv om alt tyder på at Oscarsson og kona døde i brannen, er det ikke sikkert man rent teknisk kan bekrefte at de omkom.

– Når det er snakk om en så kraftig brann, blir det som en kremering. Men vi håper selvfølgelig at vi finner dem, sier Gustavsson.

Håper på mirakel

Venner av den savnede svenske skuespilleren er i sjokk etter nyheten. Nesten alle Sveriges skuespillere har jobbet med han gjennom hans 60 år lange karriere.

Les: – Vi håper på et mirakel

– Nei, dette kan ikke være sant. Vi får håpe på et mirakel, sier Janne «Loffe» Carlsson til Expressen.

Wallander

Rolf Lassgård, bedre kjent som Kurt Wallander, er i sjokk.

Foto: SVT

– Per Oscarsson er en av våre store skuespillere. En inspirasjon, sier Johan Rabaeus, som spilte mot Oscarsson i TV-serien «Stora Teatern.»

– Et ikon

Nyheten om brannen spredte seg raskt blant venner og bekjente av Oscarsson i går og i natt. Rolf Lassgård, blant annet kjent i rollen som kriminalinspektør Kurt Wallander, er en av dem som reagerer sterkt.

– For meg er han et ikon. Ikke bare som skuespiller, men også som menneske. Når jeg fikk mulighet til å jobbe sammen med han synes jeg det var fantastisk, sier Lassgård til Aftonbladet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt