Osama bin Laden truer Frankrike

Al Qaida-leder Osama bin Laden sier Frankrike skal betale dyrt for engasjementet i Afghanistan og krever fransk tilbaketrekking, ifølge et lydopptak.

Osama Bin Laden

Osama bin-Laden truer igjen Frankrike i et nytt lydopptak.

Foto: MAZHAR ALI KHAN / AP

Opptaket av det som skal være bin Laden, ble sendt på Al Jazeera fredag. Der sier Al Qaida-lederen angivelig at to franske statsborgere som sitter fanget i Afghanistan, kun kan bli løslatt ved fransk tilbaketrekking.

Bortført i 2009

TV-fotografen Stephane Taponier og reporteren Herve Ghesquiere som arbeider for fjernsynskanalen France 3, ble tatt til fange sammen med tre afghanske kollegaer i desember 2009 i den ustabile og fjellrike provinsen Kapisa øst for Kabul.

Nyhetsbyrået Reuters skriver videre at bin Laden nevner en gruppe franske statsborgere som holdes fanget i Niger, og at de kun løslates dersom Frankrike trekker seg ut av muslimske land.

- Vi gjentar det samme budskapet til dere: Løslatelsen av fangene deres som er i hendene på våre brødre, knyttes til tilbaketrekkingen av soldater fra vårt land, blir det sagt på båndet.

- Frankrike kommer til å betale dyrt i og utenfor Frankrike for sin politikk i Afghanistan og andre steder, heter det videre.

- Det at presidenten deres nekter å gjøre en tilbaketrekking fra Afghanistan, er et resultat av hans lydighet overfor Amerika, sier bin Laden og kaller dette et grønt lys for å drepe de franske fangene.

Det var fredag ettermiddag ikke bekreftet at lydbåndet var ekte.

Frankrike lar seg ikke true

Frankrike lar seg ikke true, ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet.

- Vi er fast bestemt på at våre soldater blir værende i Afghanistan, selv om dette oppdraget blir knyttet til franske gislers skjebne der, heter det i uttalelsen.

Dette er andre gang bin-Laden truer Frankrike på under tre måneder. Forrige gang var 27. oktober i fjor da han advarte Frankrike om at landets sikkerhet var avhengig av en uttrekning fra Afghanistan og og en stans i urettferdigheten mot muslimer.

SISTE NYTT

Siste nytt