Orlando-drapsmannens kone etterforskes

Kona til mannen som drepte 49 mennesker på et utested for homofile i Orlando, kan bli siktet for tilknytning til massakren, ifølge flere amerikanske medier.

Nightclub Shooting Afghan Americans

DREPT: 49 personer ble drept og 53 såret i angrepet på nattklubben Pulse i byen Orlando i Florida natt til søndag.

Foto: Red Huber / Ap

Påtalemyndigheten i den amerikanske delstaten Florida har bedt en storjury om å etterforske kvinnen som var gift med Omar Mateen (29), melder blant andre Fox News og Reuters.

Forsøkte å overtale ektemannen

Hun skal ha forklart i avhør med FBI at hun forsøkte å overtale ektemannen til ikke å angripe utestedet Pulse, ifølge NBC News' kilder. Utestedet ble natt til søndag åsted for den verste masseskytingen i USAs nyere historie, da Mateen åpnet ild mot gjestene.

En politikilde hevder overfor Fox News at kona visste om mannens planer, men at hun ikke gjorde noe for å stanse ham.

Nightclub Shooting-Florida

USTABIL: Mateens tidligere kone har beskrevet eksmannen som voldelig og mentalt ustabil.

Foto: Autumn Parry / Ap

Mateens kone er også mor til hans tre år gamle sønn, ifølge kilder i familien. Drapsmannen var gift med en annen kvinne i 2009, men hun gikk fra ham etter kort tid. Ekskona Sitora Yusufiy har omtalt ham som svært hissig, voldelig og psykisk ustabil.

– Interessant person

Senator Angus King som er medlem av Senatets etterretningskomite sa på tirsdag at det tyder på at hun hadde kunnskap om angrepet, skriver The Guardian.

– Hun er definitivt en interessant person for etterforskningen akkurat nå, og det ser ut som at hun samarbeider og er nyttig for etterforskningen, sa King.

USA-CONGRESS/REPUBLICANS King talks with reporters as he departs after a Republican caucus candidates' forum for the next House speaker, at the U.S. Capitol in Washington

ETTERFORSKER: Leder for USAs nasjonale etterretningskomite Peter King sier det er mulig hun var mer involvert enn man hittil har trodd.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Leder for USAs nasjonale etterretningskomite, Peter King, fortalte til MSNBC etter en briefing at hvis Mateens kone kunnskap om angrepet og prøvde å hindre det, er det mulig hun kan bli etterforsket videre.

– Om han arbeidet alene eller fikk hjelp fra andre individer eller grupper er det viktigste i FBI sin etterforskning for øyeblikket, fortalte King.

Disney World et mulig mål

Amerikanske etterforskere har fortalt at drapsmannens kone reiste med ektemannen for å speide potensielle mål, men det er fortsatt uklart hvor mye hun visste om angrepet, skriver CNN.

Nightclub Shooting Afghan Americans Omar Mateen

SPEIDET: Omar Mateen og kona skal ha reist til flere områder i Florida som Mateen vurderte å angripe. Nå etterforskes kona av amerikanske myndigheter.

Foto: Ap

Mateens kone skal ha reist med ektemannen til Disney World 26. april, og Disneys sikkerhetstalsmann skal ha fortalt FBI at de tror dette besøket var for å vurdere fornøyelsesparken som et potensielt mål.

Det amerikanske Justisdepartementet og FBI går nå gjennom drapsmannens kones regninger og andre bevis for å avgjøre om de skal ta ut en siktelse mot henne for å unnlate å rapportere et mulig angrep.

SISTE NYTT

Siste nytt