Hopp til innhold

Orkan på vei mot meksikansk ferieparadis

Meksikanske myndigheter stenger skoler og flyplasser i påvente av orkanen Newton skal ramme nordvest på det populære turistområdet Los Cabos tirsdag.

Orkanen Newton på vei mot Mexico

PÅ VEI: Den tropiske stormen Newton er å vokst seg til å bli en orkan som er ventet å ramme et populært turistmål i Mexico tirsdag.

Foto: NASA / Reuters

Meksikanske myndigheter har sendt ut et orkanvarsel for vestkysten av halvøya og byen Cabo San Lucas i sør, som er et kjent turiststed for amerikanere.

Det nasjonale orkanvarslingssenteret i USA, NHC, advarer om at det haster å sette i verk tiltak som «skal beskytte liv og eiendom», skriver nyhetsbyrået AFP.

Forberedelse før orkanen Newton

Arbeider i Cabo San Lucas, Mexico, sperrer igjen butikkvinduer for å beskytte dem mot uværet som er i anmarsj.

Foto: Eduardo Verdugo / Ap

Meksikanske myndigheter har åpnet en rekke tilfluktssentre i beredskap med plass til 16 000 personer.

Rundt 15 000 turister befinner seg i området, for det meste i kommunen Los Cabos, ifølge turistmyndighetene i Baja California Sur.

Alle fly ble innstilt fra mandag kveld. Myndighetene har også stengt havner for små båter i Baja og andre havner langs Stillehavet.

Skjermdump av Newton

Orkanen Newton er ventet å rammen Mexico tidlig tirsdag ettermiddag. Her sees uværet på Yr.nos overvåkning.

Foto: YR / Skjermdump

Rammet tidligere

Orkanen Newton ligger tirsdag formiddag rundt 25 mil sørøst for byen Cabo San Lucas med vinder på 150 kilometer i timen. Orkanen skal ifølge meteorologene treffe den meksikanske delstaten Baja California Sur tidlig tirsdag ettermiddag (norsk tid).

Det er ventet at orkanen drar meg seg mye regn, som igjen kan føre til fare for flom og leirskred i åtte stater langs Stillehavskysten.

Mexico har tidligere dårlig erfaring med uvær etter at en kraftig storm rammet regionen for to år siden.

Seks personer omkom og ødeleggelser for én million amerikanske dollar var resultatet da orkanen Odile herjet over Los Cabos i september 2014.

Også forrige helg ble Mexico rammet av en tropisk storm som krevde tre menneskeliv i delstaten Chiapas.

Orkanen Newton på vei mot Mexico

SISTE NYTT

Siste nytt