NRK Meny
Normal

Original redningsaksjon

Fem sauer som hadde gått seg fast på Island, ble reddet på et litt uvanlig vis i nyttårshelgen. Et akebrett viste seg å være godt å ha.

Sauer reddes ned fra fjellet

Se video: Björn Torfason trekker sauen med seg og spøker med at de er vanlig å dra med seg sauen ut og leke litt på nyttårsaften. (Video: Ingvar Bjarnason)

– Nei, dette er ikke standard sauebehandling, sier David Mar Bjarnason og ler av bildet av lammet som blir dratt av gårde på akebrett.

På nyttårsaften gikk han og sju andre ut for å finne fem sauer som sto fast i Ófeigsfjörður, nordvest på Island.

Dagen før hadde de sett sauene i kikkert og håpet det skulle være mulig å få dem over isen hjem, forteller han til den islandske kringkasteren RUV. Bøndene hadde vært bortover for å se til dyrene, men kom de seg ikke over elva slik at de kunne få tak i dem.

– Men det er lite som stopper folk her i bygda når de vil ta hånd om dyrene sine, sier David.

Likte seg på akebrett

Så på nyttårsaften satte folkene seg i bilen og kjørte en times tid, før de så gikk i åtte kilometer for å komme fram til sauene.

Akebrettet hadde en av de andre, Ingolf, tatt med seg som en innskytelse i siste liten. Det viste seg å være et heldig valg. Da sauesankerne kom fram oppdaget de at det kunne være mulig å få dratt dyrene over isen med brettet.

– Jeg hadde et lam med på brettet. Han likte seg tydeligvis godt, satt der helt rolig, sier Guðlaugur.

Både han og David sier det var godt de kom da. Sauene hadde lite mat og særlig lammene begynte å se litt skrante ut.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt