Normal

Oprah får pryl av sine egne

USAs mektige TV-programleder Oprah Winfrey får nå kjeft for sin støtte til den demokratiske presidentkandidaten, Barack Obama.

Barack Obama får en klem av Oprah Winfrey under et valgmøte i Sør-Carolina.
Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP

TV-dronningen fikk enormt med med oppmerksomhet da hun på tampen av fjoråret bestemte seg for å delta i kampen om å få Barack Obama valgt til USAs neste president.

 Les: Oprah hjelper Obama

- En forræder

Winfrey har imidlertid holdt en lav profil siden Obama seiret i det første primærvalget i Iowa, noe hun ble tilskrevet en stor del av æren for.

Les: Barack Obama (D)

Nå har altså seerne hennes protestert mot Obama-støtten, og resultert i en syndeflod av henvendelser på hennes nettside Oprah.com .

Obama er riktignok den første svarte amerikaner med en reell sjanse til å bli valgt til president, men på den annen side er hans rival, Hillary Clinton, også den første kvinne med en reell sjanse, skriver Jyllands-Posten.

Brorparten av Oprahs seere er kvinner, og det har falt mange av dem tungt for brystet at deres TV-guru ikke støtter Hillary Clinton.

Les: Presidentkandidat: Hillary Clinton

"Oprah er en forræder" lød tittelen på innlegget som startet debatten på nettsidene hennes, ifølge Times Online. "Hun velger sin rase framfor sitt kjønn" lyder et annet innlegg.

De høylydte protestene fra hennes verdifulle seere, som har gjort henne til mangemilliardær, har ført til Oprah nå har trukket seg mer i bakgrunnen. Hun holdt seg borte fa sluttspurten i New Hampshire, hvor Clinton vant, og hun har heller ikke opptrådt i Sør-Carolina.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt