Opptøyer i Missouri etter at 18-åring ble skutt av politiet

Det har brutt ut opptøyer og plyndring i deler av delstaten Missouri, etter at en afroamerikansk tenåring lørdag skal ha blitt drept av en politimann.

Opptøyer i Missouri

En mann forlater en butikk i Ferguson, Missouri, i forbindelse med opptøyene søndag kveld.

Foto: David Carson / Ap

Søndag var flere tusen personer samlet til en minnestund i Ferguson, Missouri, etter at 18 år gamle Michael Brown lørdag ble skutt og drept av en politimann. Brown ble skutt etter håndgemeng med politimannene, og politiet har bekreftet at 18-åringen var ubevæpnet da han ble drept, ifølge nyhetsbyrået AP.

I kjølvannet av minnestunden brøt store menneskemengder seg inn i butikker og knuste bilvinduer. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal det også ha blitt satt fyr på en butikk i kjeden QuickTrip. Opptøyene skal ha pågått gjennom natten.

– Det er mye uroligheter, mye opptøyer og mye plyndring i det området nå, sier politibetjent Brian Schellman, en talsmann for politiet i St. Louis, til Reuters mandag morgen lokal tid.

Schellman sier opptøyene har spredt seg fra Ferguson, et område der hovedsaklig bor afroamerikanere, til andre, nærliggende områder.

Rundt 150 politimenn utstyrt med opprørsutstyr skal ha blitt sendt til området, sier en talsmann i St. Louis Police Department. Ifølge politiet har det blitt gjort en rekke arrestasjoner. Det er foreløpig ikke meldt om skadde, ifølge Reuters.

Politiet sier Brown ble skutt etter at det oppstod en slåsskamp over et våpen i en politibil. Det er ikke klart hvorfor 18-åringen var i politibilen. Det skal ha blitt avfyrt et skudd under selve slåsskampen. I tillegg skal politibetjenten ha avfyrt flere skudd før han forlot bilen.

Ifølge politimester Jon Belmar i St. Louis skal det ha vært en tredje person tilstede under slagsmålet. Til CNN har Belmar forklart at Brown gikk til angrep på politimannen inne i bilen, og at han prøvde å ta våpenet fra politimannen.

Politibetjenten som skjøt skal ha vært i politiet i seks år. Han har blitt midlertidig suspendert, opplyser politiet på en pressekonferanse.

Laster Twitter-innhold
Minnemarkering i Missouri

Flere tusen personer samlet seg søndag til en minnestund for den drepte 18-åringen, Michael Brwon, i Missouri søndag.

Foto: J.B. Forbes / Ap
Opptøyer i Missouri

Demonstranter slår på en politibil i Ferguson, Missouri, i forbindelse med opptøyene søndag.

Foto: J.B. Forbes / Ap


SISTE NYTT

Siste nytt