Normal

Mor til drept 18-åring med gråtkvalt oppfordring til demonstranter

Opptøyene fortsetter i St. Louis, etter at en 18-åring ble skutt og drept av politiet i helgen. Moren til tenåringen har nå bedt dem som står bak opptøyene om å roe seg.

Det har pågått opptøyer og demonstrasjoner i flere bydeler i St. Louis i Missouri, etter at en afroamerikansk tenåring ble skutt og drept lørdag.

VIDEO: Opptøyene og demonstrasjonene fortsetter i St. Louis, etter at en 18-åring ble skutt og drept lørdag.

I helgen gikk store grupper av sinte ungdommer løs på butikker og biler i en forstad av St. Louis, som en reaksjon på at en politimann skjøt og drepte 18 år gamle Michael Brown lørdag.

Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha hevet hendene over hodet.

Til tross for at Browns mor Lesley McSpadden mandag gikk ut med en oppfordring om å stanse opptøyene, fortsatte uroen natt til tirsdag. McSpadden har engasjert advokaten Benjamin Crump, som også har representert familien til Trayvon Martin. Martin, som også var ubevæpnet, ble skutt og drept av en frivillig sikkerhetsvakt i 2012.

– Han hadde akkurart fullørt skolen, og skulle begynne på college, sa moren gråtkvalt på en pressekonferanse mandag.

– Han var min førstefødte sønn. Han fortjente ikke dette, sier McSpadden.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Lesley McSpadden, moren til Michael Brown som ble skutt og drept av politiet, snakker på en pressekonferanse. Moren oppfordrer demonstrantene til å roe seg.

VIDEO: Moren til Michael Brown, Lesley McSpadden, snakker på en pressekonferanse mandag.

Opprørspoliti tok i bruk tåregass mot hundrevis av ungdommer som samlet seg i St. Louis-forstaden Ferguson, der flere biler og bygninger gikk opp i flammer natten før.

Ifølge en talsmann for politiet ble det skutt mot politifolkene, men ingen skal være kommet til skade. Politiet sier også at opptøyene har minsket i styrke, sammenlignet med kvelden i forveien.

FBI har startet en egen etteforskning av hendelsen der Brown ble drept, ifølge Reuters. Denne skal komme i tillegg til etterforskningen som gjøres av politiet i St. Louis.

Politiet skyter tåregass mot demonstranter i St. Louis

Politiet skyter tåregass mot demonstranter i St. Louis mandag.

Foto: Robert Cohen / Ap
Opptøyer i Missouri

En mann stikker av med varer fra en døgnåpen kiosk i Ferguson, St. Louis søndag.

Foto: David Carson / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt