NRK Meny
Normal

Opprørshæren vokser time for time

De kaller seg folkets hær, og lover Gaddafis styrker hard motstand dersom de våger å angripe byen Benghazi i det østlige Libya igjen.

Video Militær våpentrening av folkets hær i Libya

Sidsel Wold og Mohammed Alayoubi i Libya
Foto: NRK

Soldatene som trener her like utenfor Benghazi har forlatt hæren som støtter regimet til Gadaffi. Med seg har de tatt Gaddafis våpenlagre.

LES: Kaos på grensen mellom Libya og Tunisia

LES: Går ikke inn i Libya uten FN-mandat

Våpentrening

– Vi trener sivile og soldater til å være klar for alle angrep, og øver på hvordan vi skal bruke disse våpnenen for å beskytte innbyggerne i og rundt Benghazi, sier oberst Marei Logaly i opposisjonshæren.

– Vi er her i beredskap for å beskytte Benghazi og hele den østlige delen av Libya, sier Mokaddam Ashraf, soldat i den nye hæren.

NRK er på besøk på en militær post en halvtimes kjøretur utenfor Benghazi. Soldatene og de frivillige her holder vakt døgnet rundt for å stanse eventuelle angrep fra Gaddafis soldater.

LES: - Hele folket elsker meg

Alle som er her har meldt seg for å kjempe sammen med og støtte opposisjonshæren. Nye sivile melder seg til tjeneste hver dag, og antallet soldater øker fra time til time.

Folkets hær i Libya
Foto: Mohammed Alayubi / NRK

– Frigjør oss fra despoten

Mohammed Abdulsalam Sheki er en av de mange frivillige som har meldt seg til tjeneste.

– Jeg meldte meg for å tjene mitt land og nasjonen. For å frigjøre oss fra despoten, forklarer han.

Og det er ønsket om å fjerne Gaddafi og tjene Libyas folk som holder dem sammen. Rop som «Ned med Gaddafi» og «Sett Libya fri» høres fra mengden.

Selv om de ikke har uniformer til alle, er moralen på topp. Soldatene er kampklare, men håper likevel de slipper en blodig kamp til.

LES: UDI stanser returer til Libya og Elfenbenskysten

LES: – Gaddafis fly sett i Hviterussland

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt